این درحالی است که علوم انسانی و شغلهای مربوط به این رشته، مهمترین بخشهای هر جامعهای را تشکیل میدهند و اجرای درست آنها سلامت جامعه را تضمین میکند.
این نگاه نادرست در جامعه، ناشی از تفکرات آموزشی غلطی بوده است که در گذشته در این رشته رواج داشت. در صورت پرداختن درست به آموزش علوم انسانی، اتفاقاً استدلالی ترین و فعال ترین فضای فکری در رشته های مختلف علوم انسانی جریان خواهد داشت. ساختاری که از آموزش صحیح و تحلیلی علوم انسانی در ذهن دانش آموزان شکل خواهد گرفت، بسیار اصیل و بنیادین است.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من”، به کاربردها و اهمیت رشتهی علوم انسانی در جامعه میپردازیم.اهمیت رشتهی علوم انسانی و گستردگی کاربرد آن
به طور کلی میتوان گفت علوم انسانی از ریشهایترین مبانی و مقدمات فکری و فلسفی آغاز شده و تا مصداقیترین و کاربردی ترین دانشهای مورد نیاز بشر امتداد دارند.
همچنین بسیاری از شاخههای علوم انسانی مانند مدیریت، اقتصاد، حسابداری، جغرافیا و روانشناسی برای تجزیه و تحلیل از برخی علوم غیرانسانی مانند ریاضیات کاربردی (در مدیریت)، آمار کاربردی و تحلیل رگرسیون (اقتصاد و روانشناسی)، GIS و سیستمهای راداری و سنجش از دور (در جغرافیا) و سایر روشهای تجربی به کار میرود.
در ایران این شاخه از علوم بر اساس تعریف آن بر اساس موضوع به دستهای از علوم اطلاق میشود که به مسائلی مانند جامعه، فرهنگ، زبان، رفتار و کنش انسان، و روان و اندیشه افراد توجه دارد؛ جامعهشناسی، روانشناسی، زبانشناسی، مدیریت، اقتصاد، حقوق، علوم سیاسی و تاریخ تنها چند نمونه از رشتههای گروه علوم انسانی هستند که همین موضوع دلیلی محکم بر میزان اهمیت رشتهی علوم انسانی است.
اهمیت رشتهی علوم انسانی – میزان درآمد
همچنان طبق باورهای نادرست در جامعه، تنها پزشکان و مهندسان دارای درآمدهای بالا و جایگاه شغلی مناسب هستند. این درحالی است که مهمترین عرصههای جامعه توسط فارغالتحصیلان رشتههای علوم انسانی اداره میشوند. مباحثی همچون علوم سیاسی و روابط بینالملل بخشی از این ماجراست. فعالین عرصهی سیاست، حقودانان، وکلا از درآمدهای بالا و جایگاه شغلی مناسب در ایران و جهان برخوردارند. فارغالتحصیلان رشتههای روانشناسی و مشاوره نیز این روزها در مشاغل متنوعی مانند مشاورههای فردی و اجتماعی، مددکاری، مشاورهی خانواده، مشاوره اعتیاد و … مشغول فعالیت هستند که این مشاغل در جامعه دارای اهمیت و حساسیت بالایی هستند.ادامه تحصیل در گروه علوم انسانی
بعد از دریافت مدرک دیپلم در رشتهی علوم انسانی، طیف گستردهای از رشتههای دانشگاهی چه در داخل کشور و چه در دانشگاههای بینالمللی در دسترس فارغالتحصیلان است. دانشجویان این رشتههای میتوانند تا مقاطع کارشناسی ارشد و حتی دکتری در کشور به ادامه تحصیل بپردازند. رشتههای دانشگاهی علوم انسانی بسیار گسترده هستند و از علوم تاریخ، جغرافیا، زبان و ادبیات و… تا الهیات، فلسفه، علوم سیاسی، تجارت، امور بازرگانی و حتی جهانگردی و هتلداری را شامل میشوند.کاربرد و اهمیت رشتهی علوم انسانی در جهان امروز
اهمیت رشتهی علوم انسانی بر هیچکس پوشیده نیست. رشتهی علوم انسانی به ویژه در دنیایی به هم پیوسته و ناآرام امروزی، حیاتی است. آنها درک اصیل و عمیقی از عدالت فردی و اجتماعی، قدردانی و تحسین واقعی از تفاوت، و شناخت هیجان انگیز و تقویت کننده زیبایی در اشکال مختلف آن را پرورش می دهند.
علوم انسانی سنت های ارزشمند ما را حفظ کرده و نسل به نسل منتقل می کند. علوم انسانی به صدای بسیاری از نسل ها گوش می دهد و آنها را از طریق تاریخ، ادبیات، فلسفه، اخلاق، مذهب، زبان ها، باستان شناسی و سایر حوزه های فکری و فرهنگی که کارنامه فعالیت های انسانی را تشکیل می دهد، به اشتراک می گذارد.
چرا باید موضوعات انسانی را مطالعه کنیم؟
مطالعات انسان گرایانه روح را غنی می کند و از شما فردی با فرهنگ می سازد. آموزش انسان گرایانه به شما کمک می کند تا هنر، موسیقی، تئاتر و ادبیات را درک کنید، درک کنید و تولید کنید. رشته های علوم انسانی بر درک زیبایی و خوبی تمرکز می کنند و به دانش آموزان این فرصت را می دهند تا خودشان تمرین کنند که چیزهای خوب و زیبا بسازند. برخی از مردم فکر می کنند که آموزش انسان گرایانه «عملی» نیست. اما این نگرش نادرست است.
دیدگاهتان را بنویسید