برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی


شرکت در کنکور سراسری و برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی برای داوطلبان و دانش آموزان گروه های آموزشی مختلف به یک چالش بزرگ تبدیل شده است. داوطلبان کنکور، تنها در صورتی می‌توانند بهترین نتیجه را کسب کنند که بدون استرس و با برنامه ریزی رشته ریاضی تمامی دروس گروه آزمایشی خود را مطالعه کنند. در بین تمامی گروه‌های آزمایشی کنکور، گروه آموزشی ریاضی و فیزیک یکی از سخت‌ترین و مفهومی‌ترین کنکورهای برگزار شده محسوب می‌شود.

دانش آموزان رشته ریاضی اغلب برای این که بتوانند در دانشگاه و رشته مورد علاقه خود قبول شوند، باید بر تمامی دروس خود مسلط شوند. البته که تسلط بر دروس این رشته تنها با تکرار، تمرین و برنامه ریزی دقیق ممکن خواهد بود. بنابراین اگر برای کنکور ریاضی آماده می‌شوید و می‌خواهید بدانید کدام یک از روش‌های برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی ۱۴۰۳ بهتر است و شما را به هدف خود نزدیک‌تر می‌کند، مطالعه این مطلب را تا انتها از دست ندهید.

آمادگی برای کنکور ریاضی

برای برنامه‌ریزی کنکور ریاضی ۱۴۰۳ ابتدا لازم است پیش زمینه‌ای راجع به کنکور ریاضی این سال داشته باشید. در سال‌های قبل از 1402، کنکور سراسری هرساله فقط یکبار در سال و در حدود تیرماه برگزار می‌شد. بنابراین داوطلبان کنکور سراسری ریاضی برای یک سال تحصیلی خود برنامه ریزی کرده و پس از مطالعه برای کنکور آماده می‌شدند. اما امسال تغییراتی در نحوه برگزاری کنکور ۱۴۰۳ به وجود آمده است که کنکور ریاضی نیز از آن مستثنی نیست.

کنکور 1403 در دو نوبت دی و تیرماه برگزار می‌شود. البته نحوه برگزاری کنکور تنها تغییر به وجود آمده در کنکور 1403 نیست و بر اساس تصمیم‌گیری سازمان سنجش از این سال دروس عمومی نیز از مباحث کنکور حذف شده و تاثیر سوابق تحصیلی دانش‌آموز روی نتیجه کنکور به 50% افزایش یافته است.

حال اگر می‌خواهید برای کنکور ریاضی آماده شوید، لازم است تا برنامه ریزی برای مطالعه دروس خود را جدی بگیرید تا به موفقیت برسید. شما می‌توانید برای مرور، تمرین و آمادگی خود پیش از کنکور به انواع روش و دسته‌بندی‌های مختلف برنامه ریزی کنکور ریاضی مراجعه کنید. در ادامه با اهمیت برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی و انواع آن آشنا خواهید شد.

مزایای برنامه ریزی برای کنکور ریاضی

اگر بدانیم برنامه ریزی کنکور ریاضی دارای چه فوایدی است، بدون معطلی مداد و کاغذ برمی‌داریم و شروع به برنامه ریزی می‌کنیم. از مهم‌ترین مزایای برنامه ریزی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • برنامه ریزی تاثیر بسیاری در آرامش ذهن دارد زیرا شما می‌دانید قرار است چه درسی را در چه مدت بخوانید.
  • برنامه ریزی سبب می‌شود از تمام زمان باقی مانده تا کنکور ریاضی، بدون اتلاف وقت، استفاده نمایید.
  • در برنامه ریزی برای کنکور ریاضی شما زمان‌هایی را برای تفریح و خواب اختصاص می‌دهید، از این رو هنگام تفریح یا استراحت عذاب وجدان نخواهید داشت.
  • هنگام شروع روز با انگیزه و هدف مشخصی از خواب برمی‌خیزید.
  • برنامه ریزی کنکور ریاضی به زندگی شما نظم می‌دهد و نظم یکی از عوامل موثر در دستیابی به هدف است.
  • برنامه ریزی میزان مطالعه‌ی هر درس را تعیین می‌کند، از این رو سردرگمی در مطالعه‌ی دروس با برنامه ریزی کنکور ریاضی به وجود نمی‌آید.

نکات مهم در برنامه ریزی برای کنکور ریاضی

هر چند برنامه ریزی از فواید بسیاری برخوردار می‌باشد، در صورتی که به برخی از نکات در برنامه ریزی توجه نشود، نمی‌توانیم روی چنین برنامه ریزی حساب باز نماییم. در این زمینه لازم است تا نکات زیر را هنگام برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی در نظر داشته باشید:

  • برنامه هر فرد باید بر اساس توانایی‌های او طراحی شود، در غیر این صورت نمی‌توان توقع داشت برنامه بتواند وظیفه‌ی خود را جهت موفقیت در کنکور ریاضی برای شما انجام دهد. از این رو برنامه ریزی کنکور ریاضی کاملا اختصاصی است.
  • نزدیک به کنکور ریاضی بهتر است در برنامه‌ی درسی خود اصلاحاتی را به عمل آورید. به عنوان مثال می‌توانید مطالبی را که تا کنون متوجه نشده‌اید از برنامه حذف کنید و به جای آن‌ها روی مطالب مهمی که متوجه می‌شوید، تمرکز بیشتری داشته باشید.
  • برنامه درسی برای کنکور ریاضی باید قابل انعطاف باشد تا بتوان هنگام نیاز در آن تغییر ایجاد نمود یا آن را اصلاح کرد.
  • در برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی باید زمان‌هایی را برای مرور دروس قبلی در نظر گرفت.
  • در صورت پیش آمدن اتفاقات غیر قابل پیش بینی، زمان‌هایی را برای جبران در نظر گرفت.
  • در برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی حتما باید زمان‌هایی را به تفریح و استراحت اختصاص داد.

مراحل برنامه ریزی

ابتدا لازم است تا جدول زمان‌ بندی مناسبی را تهیه نمایید و سپس با توجه به شرایط مندرج در این بخش از مقاله، مباحث مختلف درسی کنکور 1403 ریاضی را در خانه‌های خالی جدول قرار دهید.

مرحله 1: رسم جدول زمان بندی

در نهایت لازم است تا نمونه جدول مورد نظر خود را به تعداد هفته‌های باقی مانده تا امتحانات نهایی و کنکور تکثیر نمایید.

مرحله 2: قرار دادن مباحث درسی در جدول زمان بندی

با توجه به اولویت‌های زیر لازم است تا مباحث درسی مورد نظر خود را برای جایگزینی در خانه‌های جدول زمان‌بندی در یک لیست جمع‌آوری نمایید.

در نظر گرفتن ضرایب و بودجه بندی دروس

دانش‌آموزان پشت کنکوری و همچنین دانش‌آموزان سال دوازدهم در جریان هستند که سوابق تحصیلی که در گذشته به صورت دروس عمومی در کنکور تاثیر‌گذار بودند، از سال 1402 به بعد، در نتیجه‌ی کنکور تاثیرگذار هستند. در کنکور ریاضی ۱۴۰3، نتایج امتحانات نهایی دبیرستان به طور قطع دارای 50% تاثیر در کنکور ریاضی می‌باشند که میزان ضرایب دروس امتحانات نهایی به طور مفصل در این مقاله آمده است.

اما در برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی 1403 باید برای مطالعه سه درس مهم ریاضی، فیزیک و شیمی به عنوان دروس تخصصی رشته ریاضی، با بودجه بندی ها و ضرایب نسبتا بالا در کنکور ریاضی، جایگاه‌های ویژه‌ای را در نظر گرفت. کنکور سراسری در رشته ریاضی به طور معمول دارای دو دفترچه می‌باشد. این کنکور شامل 105سوال است که داوطلبان شرکت کننده باید در زمان 145 دقیقه به این سوالات پاسخگو باشند.

دفترچه شماره 1: ریاضی

هنگام طراحی برنامه کنکور ریاضی باید به تعداد سوالات مباحث مختلف ریاضی توجه ویژه‌ای داشت زیرا این مباحث با ضریب 12 بالاترین ضریب را در کنکور ریاضی به خود اختصاص می‌دهند.

دفترچه شماره‌ی 1 این گروه آزمایشی دارای 40 سوال ریاضی است که داوطلبین برای پاسخگویی به این سوالات، 70 دقیقه فرصت دارند. ضریب ریاضی درکنکور ریاضی 12 است. بودجه بندی سوالات حسابان، گسسته و هندسه به صورت زیر می‌باشد (توجه داشته باشید که این بودجه بندی با توجه به کنکور 1402 تعیین شده است).

بودجه بندی حسابان

مباحث مثلثات، معادله و نامعادله، تابع، حد و پیوستگی و مشتق هر یک با 2 سوال، در کنکور 1403 از اهمیت بیشتری برخوردارند. مباحث توان‌های گویا و عبارت‌های جبری، تابع نمایی و لگاریتمی، حد نامتناهی و حد در بینهایت و کاربرد مشتق با 1 سوال  از اهمیت نسبی در کنکور 1403 برخوردار هستند.

بودجه بندی هندسه و گسسته

شاید سخت ترین درس رشته ریاضی برای برخی داوطلبین، هندسه و گسسته باشد اما با در نظر گرفتن یک برنامه منسجم و منظم می‌توان از عهده‌ی مطالعه‌ی این دروس دشوار برآمد. بودجه بندی درس هندسه و گسسته به صورت زیر به شما کمک می‌کند تا وقت گران‌بهای خود را برای مطالعه‌ی فصول کم اهمیت‌تر هدر ندهید.

مباحث ترکیبیات با 3 سوال و قضیه تالس، تجسم فضایی، دایره، تبدیل‌های هندسی، ماتریس، مقاطع مخروطی، مبانی ریاضیات، احتمال و آمار توصیفی هر یک با 2 سوال در کنکور 1403 از اهمیت بالایی برخوردارند. مباحث چند ضلعی‌ها، روابط طولی در مثلث، بردارها، نظریه اعداد و گراف با 1 سوال از اهمیت نسبی در کنکور 1403 برخوردارند.

دفترچه شماره 2: فیزیک و شیمی

دفترچه شماره‌ی 2 گروه آزمایشی ریاضی شامل دو درس فیزیک با 35 سوال و شیمی با 30 سوال می‌باشد که برای پاسخگویی به این سوالات، داوطلبین در مجموع 75 دقیقه فرصت دارند. ضریب فیزیک در کنکور ریاضی 9 و ضریب شیمی 7 است. بودجه بندی سوالات فیزیک و شیمی به صورت زیر می‌باشد (دقت کنید که این بودجه‌بندی با توجه به کنکور 1402 تعیین شده است).

بودجه بندی فیزیک

ضریب فیزیک در کنکور ریاضی 9 است. برای برنامه‌ریزی کنکور رشته ریاضی مطالعه‌ی این درس لازم است تا به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • مباحث مهم فیزیک پایه دهم شامل ویژگی فیزیکی مواد، دما و گرما قانون گازها و ترمودینامیک، هر یک با 3 سوال در کنکور 1403 از اهمیت بسیاری برخوردارند.
  • مباحث مهم فیزیک پایه یازدهم شامل الکتریسیته ساکن و جریان الکتریکی، هر یک با 3 سوال و مغناطیس و القا هر یک با 2 سوال از اهمیت بسیاری در کنکور 1403 برخوردارند.
  • مباحث مهم فیزیک دوازدهم شامل نوسان و امواج با 4 سوال و حرکت بر خط راست با 3 سوال از مباحث بسیار مهم این پایه می‌باشند. مباحث دینامیک و حرکت دایره‌ای، برهم کنش‌های موج، فیزیک اتمی و فیزیک هسته‌ای هر یک با 2 سوال از اهمیت نسبی برخوردارند.
بودجه بندی شیمی

ضریب شیمی در کنکور ریاضی 7 است. در زمینه‌ی بودجه‌بندی شیمی لازم است به موارد زیر توجه داشته باشید:

  • مباحث مهم شیمی شامل استوکیومتری واکنش‌ها و اسید و باز هر یک با 4 سوال در کنکور 1403 از اهمیت بسیاری برخوردارند.
  • مباحث مهم شیمی شامل آرایش الکترونی و جدول تناوبی، شیمی آلی، ترموشیمی و الکتروشیمی، هر یک با 3 سوال در کنکور 1403 از اهمیت بسیاری برخوردارند.
  • مباحث مهم شیمی شامل سینتیک، تعادل، جامدهای بلوری و محلول‌ها نیز هر یک با 2 سوال و مغناطیس و القا هر یک با 2 سوال دارای اهمیت در کنکور 1403 می‌باشند.
  • مباحث خواص فلزی و نافلزی و نام‌گذاری، فرمول نویسی و ساختار لوویس، هر یک با 1 سوال در کنکور از اهمیت نسبی برخوردار هستند.

در نظر گرفتن بهترین منابع مطالعه

نحوه‌ی چیدمان جدول زمان‌بندی هر چند در برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی از اهمیت بسیاری برخوردار می‌باشد، اما مهم‌ترین نکته، انتخاب بهترین منابع برای مطالعه‌ی دروس کنکور خواهد بود.

طراحی سوالات کنکور بر پایه‌ی کتاب‌های درسی است. اما همه‌ی ما می‌دانیم فقط با خواندن سطحی کتاب‌های درسی نمی‌توان در کنکور به موفقیت چندانی دست یافت.

روش های برنامه ریزی کنکور  رشته ریاضی

برای برنامه ریزی کنکور ریاضی روش‌هایی وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

برنامه ریزی یکسال کنکور ریاضی

یکی از راه های موفقیت در مسیر پر پیچ و خم آمادگی پیش از کنکور، نگاه سیستمی به این فرآیند است. یعنی شما ابتدا باید یک هدف درست و قابل دسترسی را انتخاب کرده و چشم انداز یک ساله برای رسیدن به آن داشته باشید. برنامه ریزی یکساله کنکور معمولا به ۴ فصل (تابستان، پاییز، زمستان و بهار و تعطیلات عید) تقسیم‌بندی می‌شود.

البته که عید و بهار به عنوان ماه جمع‌بندی و آمادگی نهایی برای کنکور نیز محسوب می‌شوند. در برنامه ریزی سالانه در انتهای هر فصل، اهداف کلی مانند مطالعه دروس پایه دهم یا به عنوان مثال، پاسخگویی به ۳۰۰۰ تست از دروس پایه دهم مطرح خواهد شد. بنابراین در این نوع برنامه ریزی شما باید نگاه کلان و اهداف کلی را مطرح کنید‌.

برنامه ریزی ماهانه کنکور ریاضی

یکی دیگر از راه های برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی، برنامه ریزی ماهانه برای آمادگی پیش از آزمون است. در این نوع برنامه ریزی، داوطلب برای هر ماه خود برنامه مدونی را ترتیب داده و اهداف را به نسبت مدل قبلی کمی جزئی‌تر مشخص می‌کند. به طور مثال اگر فصل تابستان برای مطالعه و تست زنی پایه دهم بوده است، حالا باید برای هر ماه، دقیق مشخص کنید چه درس‌هایی و چه حجمی از آن‌ها باید مطالعه شوند.

به عنوان مثال می‌توانید تیرماه را به مطالعه نیمه اول تمامی دروس پایه دهم و پاسخگویی به ۵۰۰ تست اختصاص دهیدو در ادامه نیز نیز می‌توانید مرداد ماه را به نیمه باقی مانده و پاسخگویی به ۵۰۰ تست دیگر و شهریورماه را به دوره کردن دروس مطالعه شده و زدن ۲۰۰۰ تست از دروس پایه دهم اختصاص دهید.

توجه داشته باشید در کنار برنامه ریزی ماهانه کنکور ریاضی به طور قطع میزان فشردگی دوره مطالعاتی در طول ماه‌های ابتدایی بیشتر و مدیریت زمان در کیفیت مطالعه موثر است.

برنامه ریزی روزانه و هفتگی کنکور ریاضی

برنامه ریزی روزانه و هفتگی برای کنکور ریاضی، مدلی از برنامه ریزی است که اکثر داوطلبان با آن سر و کار دارند. البته این نکته نیز قابل توجه است که این نوع برنامه ریزی به نسبت برنامه ریزی ماهانه و سالانه دارای اهمیت بالاتری است و داوطلب را بیشتر به خود مشغول می‌کند. در این نوع برنامه ریزی ما باید یک جدول داشته باشیم که در آن یک ستون روزهای هفته و یک ستون پارت‌های درسی قرار دارد. پارت درسی، واحد‌های زمانی است که برای مطالعه هر درس به آن اختصاص می‌دهیم.

در این نوع برنامه ریزی، نوع دقیق مبحث و درسی که مطالعه می‌شود به همراه زمانی که به آن اختصاص می‌دهید باید مشخص باشند. به طور مثال شما می‌توانید روز شنبه ساعت هشت تا نه و نیم صبح را به مطالعه مبحث گرمای فیزیک دهم اختصاص دهید و در ساعت ده تا یازدهم و نیم، به زدن تست‌های آموزشی مربوط به آن مبحث بپردازید.

البته توجه داشته باشید که برنامه روزانه و هفتگی هر فرد با دیگری (بر اساس توانمندی ها، علایق و هدفی که دارد) متفاوت است. بنابراین برنامه تحصیلی افراد مشابه هم نیست و حتی برنامه تحصیلی یک هفته با هفته دیگر کاملا متفاوت خواهد بود.

انواع برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی

همانطور که می‌دانید و قبلا نیز به آن اشاره شده است، برای آمادگی کنکور سراسری راه‌های مختلفی وجود دارد. انواع برنامه ریزی کنکور  رشته ریاضی وجود دارد که هر کس با توجه به مدل و شرایط خود یکی از آن‌ها را انتخاب کرده و بر اساس آن جلو می‌رود. در ادامه چند مدل از برنامه ریزی کنکور ریاضی را برای شما آورده‌ایم.

برنامه ریزی حجمی برای کنکور ریاضی

در مدل برنامه ریزی حجمی برای کنکور رشته ریاضی، چیزی که مهم خواهد بود، «حجم درس مطالعه شده» است نه زمان اختصاص داده شده به آن! این بدان معنا است که به عنوان مثال، داوطلب باید شنبه فصل دوم فیزیک یازدهم را مطالعه کند. این که چه زمانی به آن اختصاص می‌دهد مهم نیست، فقط باید این مبحث به پایان برسد.

نام دیگر این نوع برنامه ریزی، «برنامه ریزی راهبردی آزمون» است و میزان راندمان مطالعاتی بالایی ندارد. چرا که «زمان» هیچ اهمیتی در این برنامه ریزی نداشته و ممکن است ساعت‌های طولانی به یک مبحث اختصاص داده شود.

برنامه ریزی زمانی برای کنکور ریاضی

در برنامه ریزی زمانی برای کنکور ریاضی بر خلاف مدل قبل، تنها چیزی که اهمیت دارد، زمان است. یعنی به عنوان مثال در روز شنبه داوطلب باید یک ساعت فیزیک مطالعه کند. این که چه حجمی از آن را مطالعه کند یا حتی کدام مبحث را مورد بررسی قرار دهد، اصلا اهمیتی ندارد. البته این نوع از برنامه ریزی مدت‌ها است که اجرا نمی‌شود زیرا در این مدل، داوطلب دچار پراکندگی در مطالعه شده و بی هدف مباحثی را می‌خواند و در جهت تثبیت آن‌ها اقدامی انجام نمی‌دهد.

برنامه ریزی تلفیقی برای کنکور ریاضی

همان طور که از اسم برنامه ریزی تلفیقی برای کنکور رشته ریاضی فیزیک معلوم است، در این مدل هم «زمان» و هم «حجم و مبحث» درسی که مطالعه می‌شود مهم است. در این روش هم از برنامه ریزی حجمی و هم از برنامه ریزی زمانی استفاده می‌شود. به عنوان مثال در برنامه ریزی تلفیقی داوطلب باید از ساعت نه تا ده و نیم صبح، مبحث گازهای شیمی را مطالعه کند. بهتر است بدانید این مدل برنامه ریزی یکی از بهترین انواع برنامه‌ریزی‌ها است که به تمامی داوطلبان پیشنهاد می‌شود.

برنامه ‌ریزی دروس تخصصی کنکور ریاضی

یکی از اتفاقات مهم کنکور ۱۴۰۳، حذف شدن دروس عمومی از بین مباحث آزمون آن است. این می‌تواند یک خبر خوب برای داوطلبین کنکور سراسری و از جمله کنکور ریاضی باشد. چرا که از این پس داوطلبان می‌توانند اکثر زمان خود را به مطالعه و یادگیری دروس تخصصی خود اختصاص دهند.

بنابراین داوطلبین کنکور ریاضی ۱۴۰۳ می‌توانند با برنامه ریزی صحیح برای دروس تحصصی کنکور ریاضی و با توجه به ضریب دروس تخصصی و میزان مهارت خود در هر درس برای قبولی در بهترین رشته‌ها و دانشگاه‌ها آماده شوند.

برنامه ریزی برای مطالعه دروس حسابان

درس حسابان رشته ریاضی، یکی از تعیین کننده‌ترین دروس برای کنکور سراسری ریاضی محسوب می‌شود. چرا که برخی داوطلبان این رشته به دلیل سخت بودن سوالات این درس از آن فرار و حتی آن را از برنامه مطالعاتی خود حذف می‌کنند. حسابان در دروس تخصصی ریاضی، ضریب ۴ داشته و بیش از نیمی از سوالات ریاضی را به خود اختصاص می‌دهد.

البته که خود این درس در بین دروس ریاضی دارای ضریب ۳ بوده و نهایتا با ضریب ۱۲ و بالاترین تعداد تست، مهم‌ترین درس رشته ریاضی محسوب می‌شود. معمولا حدود ۲۰ سوال از سوالات ریاضی مخصوص به درس حسابان است. بنابراین برای مطالعه این درس و برنامه ریزی لازم است که زمان مناسبی اختصاص دهید و سعی کنید نکات مهم کنکوری آن را به خوبی فرا بگیرید.

برنامه ریزی برای مطالعه دروس هندسه

سوالات هندسه کنکور ریاضی نیز یکی از دروسی است که ضریب بالایی دارد. چرا که این درس در بین سوالات ریاضی با ضریب ۱۲ قرار داشته و نقش مهمی در قبولی داوطلب ایفا می‌کند.

حدود ۱۸ سوال از درس هندسه در بخش ریاضی طراحی می‌شود. بنابراین اهمیت این درس نیز مانند درس حسابان زیاد است و می‌تواند در درصد شما بسیار موثر باشد. بنابراین حتما لازم است تا در برنامه ریزی برای دروس هندسه، زمان‌هایی را برای مطالعه و تست زنی این دروس داشته باشید.

برنامه ریزی برای مطالعه دروس آمار و احتمال ریاضی

یکی دیگر از دروس سوالات بخش ریاضی در کنکور، درس آمار و احتمال است. از این درس حدود ۷ سوال طراحی می‌شود و معمولا سوالات این درس دشوار نیستند. البته که پاسخ به سوالات این درس می‌تواند زمان‌بر باشد اما با تکرار و تست زنی در این درس، مهارت پاسخگویی سریع به آن را پیدا خواهید کرد.

بنابراین اگر می‌خواهید از رقبای خود جلوتر باشید، پاسخگویی صحیح به ۷ تست با ضریب ۱۲ در دروس ریاضی می‌تواند شروع خوبی برای شما باشد. به این ترتیب با برنامه ریزی صحیح برای مطالعه دروس آمار احتمال رشته ریاضی و افزایش مهارت در پاسخدهی به تست های آمار و احتمال، احتمال کسب نتیجه خوبی در کنکور افزایش خواهد یافت.

برنامه ریزی برای مطالعه دروس ریاضیات گسسته

درس گسسته، یکی از دروسی است که معمولا داوطلبان کنکور آن را حذف می‌کنند. بر خلاف چیزی که به نظر می‌رسد سوالات این درس بسیار راحت‌تر و سبک‌تر از دروس دیگر ریاضی مثل حسابان و هندسه طراحی می‌شوند.

برنامه ریزی برای مطالعه دروس فیزیک رشته ریاضی

هر ساله ۴۵ سوال از سوالات کنکور ریاضی به درس فیزیک اختصاص دارد. سوالات درس فیزیک دارای ضریب ۹ بوده و پاسخ دادن به تست‌های آن می‌تواند تاثیر زیادی در قبولی شما داشته باشد. بنابراین لازم نیست درباره اهمیت این درس بیشتر از این صحبت کنیم.

با  برنامه ریزی صحیح برای مطالعه دروس فیزیک رشته ریاضی، می‌توانید با فهم کامل و دقیق تمامی مباحث این درس از باقی رقبای خود جلو بزنید. دقت داشته باشید که باید ساعات کافی و مناسبی را پس از درس حسابان برای مطالعه فیزیک اختصاص دهید.

برنامه ریزی برای مطالعه دروس شیمی رشته ریاضی

در میان سوالات کنکور سراسری ریاضی ۱۴۰۳، ۵۰ سوال به درس شیمی اختصاص دارد. این درس نیز دارای ضریب ۷ بوده و پاسخ دادن به سوالات این درس اهمیت بالایی دارد. معمولا داوطلبین کنکور ریاضی نسبت به داوطلبین رشته تجربی توجه کم‌تری نسبت به مطالعه شیمی دارند. بنابراین شما می‌توانید با برنامه ریزی دقیق مطالعه دروس شیمی رشته ریاضی از رقبای خود پیشی بگیرید.

ویدیو آموزشی دروس تخصصی کنکور ریاضی

یکی از نکات مهم در دروس رشته ریاضی، حفظی نبودن بیشتر بخش‌های آن و مفهمومی بودن مباحث دروس آن است. پاسخگویی صحیح به تست‌های این گروه آموزشی نیز پیش از هرچیز نیاز به یادگیری عمیق دروس خود را دارد. از طرفی یادگیری بهتر و عمیق‌تر می‌تواند از طریق آموزش‌های ویدیویی و تصویری حاصل شود‌.

نکات مهم برای برنامه ریزی کنکور  رشته ریاضی

در کنار برنامه ریزی با روش‌هایی که بیان شد و توجه به دروس رشته ریاضی، چند نکته طلایی برای برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی نیز برای شما آماده کرده‌ایم که توجه به آن‌ها می‌تواند در قبولی شما بسیار موثر باشد. در ادامه با ما همراه باشید.

گزارش عملکرد در برنامه ریزی کنکور ریاضی

جدای از برنامه ریزی صحیح برای مطالعه و آمادگی پیش از کنکور، باید دقت داشته باشید که لازم است تا حتما از عملکرد خود گزارش تهیه کنید. گزارش عملکرد در برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی معمولا به برگه‌هایی گفته می‌شود که در آن گزارش دقیق زمان مطالعه، تعداد تست‌ها و به طور کلی میزان پیشروی بر اساس برنامه نوشته شده است. گزارش عملکرد به شما کمک می‌کند برنامه‌ای نزدیک به واقعیت داشته باشید و بازدهی شما روز به روز بیشتر و بالاتر باشد.

برنامه ریزی برای جمع بندی کنکور ریاضی

طلایی ترین بخش مطالعات شما برای کنکور، جمع بندی مباحثی است که در طول سال تحصیلی آن ها را فراگرفته و تمرین کرده‌اید. جمع بندی را دست کم نگیرید. جمع بندی درست و با برنامه ریزی می‌تواند علاوه بر بالا بردن پایه علمی شما، تاثیر به‌سزایی در اعتماد به نفس و بهتر شرکت کردن در کنکور داشته باشد.

تعیین ساعت مطالعه برای کنکور ریاضی

توجه داشته باشید که نباید از تعیین ساعت دقیق و پیروی از برنامه‌های زمانی خود غافل شوید. هر هفته باید طبق برنامه ریزی خود جلو رفته و هر روز خود را کنترل کنید. البته فراموش نکنید که نباید با عدم اجرای برنامه زمانی خود دلسرد شده و برنامه ریزی را رها کنید.

تعیین پارت های مطالعاتی کنکور ریاضی

علاوه بر توجه به زمان‌های مطالعه، لازم است تا پارت‌ها و بخش‌های مطالعاتی خود را نیز به درستی برنامه ریزی کنید. علاوه بر آن شما باید هر روز اجرای دقیق پارت ها را دنبال کنید و روز به روز به اجرای کامل برنامه تحصیلی خود بیشتر نزدیک شوید.

اولویت بندی دروس کنکور ریاضی

اولویت بندی در مطالعه دروس کنکور، به شما کمک می‌کند تا بتوانید اهمیت درس ها را بهتر درک کنید. بنابراین بر اساس اهمیت دروس برای مطالعه باید آن‌ها برنامه ریزی کنید و بر اساس این اهمیت، ساعات مطالعه را به آن اختصاص دهید. برای اولویت بندی دروس کنکور سراسری لازم است تا طبق سرفصل‌های سازمان سنجش به ضرایب درس‌ها و تعداد سوالات آن و سختی و دشواری مباحث دقت کنید.

قرار دادن تست های آموزشی در برنامه ریزی کنکور رشته ریاضی

تمام داستان کنکور در یک چیز خلاصه می‌شود؛ «تست زدن!» پس تا می‌توانید باید تمرین کنید و تست بزنید. سعی کنید بعد از مطالعه هر مبحث و دوره آن با تست زدن، آن مباحث را تثبیت کنید و به مقدار کم بسنده نکنید. تا می‌توانید تست بزنید و تمرین کنید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *