دوره سه سال اول ابتدایی دوره آموزشی رسمی کودکان است. به مدارس آموزشی این دوره دبستان گفته میشود. کل نظام آموزشی کشور 12 ساله است که به دو دوره 6 ساله ابتدایی و متوسطه تقسیم می شود.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع سه ساله اول ابتدایی و دروس آن میپردازیم.
شرایط ورود به مقطع سه ساله اول ابتدایی
سن ورود کودکان به سال اول ابتدایی 6 سال تمام است و والدین میتوانند فرزندان خود را در این سن، در مدارس ابتدایی ثبتنام نمایند.
وزارت آموزش و پروش کشور، برای ثبت نام نوآموزان شرایطی را مد نظر قرار داده است. طبق این شرایط علاوه بر اینکه نوآموزان باید سن ثبتنام کلاس اول ابتدایی را داشته باشند، باید برای تکمیل ثبتنام خود در طرح سنجش سلامت شرکت کرده تا تأییدیه لازم را دریافت کنند. در صورتی که نوآموزان نتوانند تأییدیه خود را دریافت کنند، ثبتنام آنها در کلاس اول ابتدایی قطعی نخواهد شد.
ماهیت سه ساله اول ابتدایی
برنامههای درسی دوره سه سال اول ابتدایی به صورت منعطف با عنایت به تواناییها و تفاوتهای دانشآموزان تدوین و در آن آموزشهای پیشنیاز و جبرانی ویژه کودکان مناطق محروم و دو زبانه پیش بینی میشود.
در این دوره تحصیلی، از اندازه میز و صندلی تا رنگ آمیزی مدرسه، ساختمان، وسایل ورزشی و چیدمان متناسب با سن دانش آموزان میباشد؛ در واقع دوره سه سال اول ابتدایی شباهت به مهدکودک دارد.
اطلاعات و لیست دروس سه ساله اول ابتدایی
دلایل اهمیت سه ساله اول ابتدایی
یکی از ارکان اساسی رشد و توسعهی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورها، آموزش و پرورش است. آموزش و پرورش دارای دورههای آموزشی مختلفی است و مهمترین، حساسترین و اساسیترین دوران آموزشی، دورهی آموزش ابتدایی است. آموزش و پرورش ابتدایی به طور کامل شامل دانستنیهای مقدماتی برای ورود به زندگی اجتماعی بوده و تعلیمات ابتدایی عبارت از تعلیم نکات مقدماتی موضوعات مختلف در تعلیم و تربیت است.
نقش و تواناییهای دانشآموزان سه ساله اول ابتدایی
مهمترین ویژگیهای کودکان دوره ابتدایی را که معلمان باید به آنها توجه کنند، میتوان به سه نوع شناختی، و عاطفی و اجتماعی دستهبندی کرد. دوره ابتدایی از مهمترین و حساسترین دورههای تحصیلی است و از آنجا که توجه به ویژگیهای متفاوت رشد کودکان برای معلمان و مربیان بسیار اهمیت دارد.
سخن آخر
در جدیدترین تقسیم بندی سیستم آموزش و پرورش ایران، سن شروع تحصیل افراد از چهار سالگی شروع و تا هجده سالگی ادامه مییابد. برای این دورهی آموزشی مهم، باید چشم انداز آیندهی فرزندان خود را مشاهده نمایید. این روند از مهدکودک، پیش دبستانی و دبستان شروع شده و تا مقطع متوسطه اول و متوسطه دوم ادامه دارد.
در پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی و بررسی کلیهی مقاطع تحصیلی به صورت تخصصی پرداخته میشود.
دیدگاهتان را بنویسید