دکتری روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل + چارت دروس


دکتری روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل
معرفی جامع دکتری روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل + چارت دروس

امنیت بین‌الملل مجموعه‌ای از تدابیر و اقدامات دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی، همچون سازمان ملل متحد است که برای اطمینان از بقا و امنیت متقابل صورت می‌گیرد. این اقدامات شامل اقدام نظامی و موافقت نامه‌های دیپلماتیک همانند معاهدات و قراردادها می‌باشند. امنیت ملی و بین‌المللی همواره با یکدیگر در ارتباط هستند. امنیت بین‌الملل، امنیت ملی یا امنیت دولت در عرصه جهانی محسوب می‌شود.

در این مطلب از پایگاه اطلاع‌رسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع دکتری تخصصی رشته‌ی روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن می‌پردازیم.

ورود به مقطع دکتری تخصصی رشته‌ی روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل

دکتری تخصصی رشته‌ی روابط بین‌الملل – سیاست و امنیت بین‌الملل، توسط دانشگاه‌های سراسری و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ارائه می‌شود. داوطلبان می‌توانند با شرکت در آزمون ورودی مقطع دکتری (Ph.D)  در دوره‌ی دکتری تخصصی این رشته به تحصیل بپردازند.

ماهیت دکتری تخصصی رشته‌ی روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل

سیاست و امنیت بین‌الملل یکی از گرایش‌های رشته‌ی روابط بین‌الملل در مقطع دکتری است که با هدف تربیت پژوهشگران و تحلیل‌گران در حوزه‌ی مسائل بین‌المللی تدوین شده است. دانشجویان در این رشته تلاش می‌کنند تا با ارائه‌ی راهکارهایی نوین به پیشبرد اهداف امنیت بین‌المللی کشور کمک کنند.

این گرایش به مباحثی چون: روش شناخت در روابط بین‌الملل، نقش قدرت در سیاست بین الملل، همگرائی و واگرائی در روابط بین الملل، جهان سوم و سیاست بین الملل، مذاکرات دیپلماتیک و… می‌پردازد.

تعداد واحدهای درسی دکتری تخصصی روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل

طول دوره‌ی تحصیل در مقطع دکتری، در رشته‌های پزشکی معمولاً ۴ سال بعد از دوره‌ی دکترای حرفه‌ای و در رشته‌های فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی، کسب دانشنامه (مدرک) در مقطع دکترای تخصصی معمولاً نیازمند بین ۴ سال تحصیل و پژوهش پس از دوره‌ی کارشناسی ارشد و ارائه‌ی یک نوآوری در قالب پایان‌نامه‌ی دوره‌ی دکتری تخصصی است که رساله نامیده می‌شود.

دوره دکتری این رشته دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی (تدوین رساله) می باشد.

  • تعداد کل واحدها: 36 واحد
  • واحدهای درسی: 18 واحد
  • دروس پژوهشی و رساله: 18 واحد

اطلاعات و سرفصل دروس دکتری تخصصی روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل

دکتری تخصصی رشته‌ی روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل:

دریافت فایل PDF

دکتری روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل

هدف دکتری تخصصی رشته‌ی روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل

گرایش روابط بین الملل در علوم سیاسی در مورد سیاست خارجی، اقتصاد خارجی و ارتباطات می باشد. پس دانشجو باید در این  در مورد مسائل جهانی آگاهی کامل داشته باشد. هدف در این رشته این می باشد که مسائلی مثل کشور مستقل، امنیت بین الملل، پایداری زیست محیطی، ملی گرایی، گسترش سلاح های هسته ای، جهانی شدن، تروریسم، جرایم سازمان یافته، حقوق بشرو امنیت اسلامی روابطشان به دست آید.

اهمیت دکتری تخصصی رشته‌ی روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل

نیاز به امنیت بین الملل و تحصیل در این رشته به زمانی بازمی گردد که کشورها در سطح بین المللی با مشکلات زیادی با یکدیگر مواجه شدند. با اتمام جنگ جهانی دوم چیزی حدود ۸۵ میلیون کشته و خسارت های بزرگ دیگری به جا ماند. با پایان این جنگ مبحثی با عنوان امنیت بین الملل بوجود آمد که اقدامات لازم را برای برقراری امنیت متقابل بین کشورها از جمله اقدامات نظامی, قراردادها و … را بر عهده داشت.

آینده شغلی و بازار کار دکتری تخصصی روابط بین‌الملل گرایش سیاست و امنیت بین‌الملل

فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند در وزارت اطلاعات و سازمان‌های وابسته مشغول به کار شوند. از دیگر مشاغل مرتبط با این رشته می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فعالیت در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص
  • فعالیت در مرکز بررسی‌‌های ریاست‌ جمهوری
  • فعالیت درموسسات خصوصی پژوهشی
  • فعالیت در سازمان‌های بین المللی
  • فعالیت در شرکت‌های چندملیتی
  • فعالیت در کمپانی‌های جهانی
  • فعالیت در وزرات خارجه‌
  • فعالیت در وزرات کشور
  • فعالیت در صدا و سیما

سخن آخر

برداشت متفکران سیاسى از امنیت جهانى و امنیت بین‌المللى، همانند مفهوم امنیت، همواره با تحولات نظام جهانى، متحول و سیال بوده است.

دانشجو در این رشته در مورد تاریخ، اقتصاد، فلسفه، جغرافیا، حقوق بین الملل، انسان شناسی، جامعه شناسی، روان شناسی، مطالعات جنسیتی، فرهنگ شناسی و جرم شناسی اطلاعات کسب می‌کند.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *