دکتری روابط بینالملل گرایش مطالعات منطقهای (انگلیسی: Area Studies) یا (انگلیسی: Regional Studies) مجموعهای از حوزههای میان رشتهای پژوهشی و علمی است مطالعه مناطق جغرافیایی، ملی یا فرهنگی میپردازد. این رشته، به عنوان یکی از زیرمجموعههای علوم سیاسی از کاربردیترین گرایشها در این حوزه علمی به شمار میآید.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع دکتری تخصصی رشتهی روابط بینالملل گرایش مطالعات منطقهای، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع دکتری تخصصی رشتهی روابط بینالملل گرایش مطالعات منطقهای
دکتری تخصصی رشتهی روابط بینالملل – مطالعات منطقهای، توسط دانشگاههای سراسری و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشود. داوطلبان میتوانند با شرکت در آزمون ورودی مقطع دکتری (Ph.D) در دورهی دکتری تخصصی این رشته به تحصیل بپردازند.
ماهیت دکتری تخصصی رشتهی روابط بینالملل گرایش مطالعات منطقهای
روابط بینالملل به مطالعه روابط میان کشورها، نقش کشورهای مستقل، سازمانهای بین دولتی، سازمانهای غیردولتی بینالمللی، سازمانهای مردمنهاد و شرکتهای چندملیتی، گفته میشود.
تعداد واحدهای درسی دکتری تخصصی روابط بینالملل گرایش مطالعات منطقهای
طول دورهی تحصیل در مقطع دکتری، در رشتههای پزشکی معمولاً ۴ سال بعد از دورهی دکترای حرفهای و در رشتههای فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی، کسب دانشنامه (مدرک) در مقطع دکترای تخصصی معمولاً نیازمند بین ۴ سال تحصیل و پژوهش پس از دورهی کارشناسی ارشد و ارائهی یک نوآوری در قالب پایاننامهی دورهی دکتری تخصصی است که رساله نامیده میشود.
دوره دکتری این رشته دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی (تدوین رساله) می باشد.
تعداد کل واحدها: 36 واحد
واحدهای درسی: 18 واحد
دروس پژوهشی و رساله: 18 واحد
اطلاعات و سرفصل دروس دکتری تخصصی روابط بینالملل گرایش مطالعات منطقهایدکتری تخصصی رشتهی روابط بینالملل گرایش مطالعات منطقهای:دریافت فایل PDFهدف دکتری تخصصی رشتهی روابط بینالملل گرایش مطالعات منطقهای
رشتهی روابط بینالملل در ایران با اهدافی همچون تربیت کادر سیاسی متخصص و متعهد برای فعالیت در سازمان مرکزی امور خارجه یا نمایندگی و سفارتهای ایران در خارج از کشور، تحقیق و بررسی در حوزه مرتبط، پیشرفت وزارت امور خارجه و نهادهای تابعه با فرهنگ و سیاست خارجی در جوامع مختلف بینالمللی ایجاد و هماکنون در دانشگاهها تدریس میشود.
اهمیت دکتری تخصصی رشتهی روابط بینالملل گرایش مطالعات منطقهای
آشنایی با اصول و مبانی نظریات روابط بینالملل اهمیت بسیار زیادی دارد. این مباحث اساسی به فهم و تجزیهوتحلیل عمیقتر در زمینه روابط بینالمللی کمک میکنند. با آشنایی با نظریات مختلف مانند واقعگرایی، نئوواقعگرایی، مارکسیسم و مکتب دیگر، افراد میتوانند بهترین شیوهها و استراتژیها را برای بررسی و تفسیر مسائل بینالمللی درک کنند.
این نظریات به افراد کمک میکنند تا مسائل پیچیده مانند جنگ و صلح، تعاملات اقتصادی بینالمللی، تغییرات اقلیمی و موارد دیگر را در سیاق جهانی بهتری درک کنند و تصمیمگیریهای منطقیتری انجام دهند.
آینده شغلی و بازار کار دکتری تخصصی روابط بینالملل گرایش مطالعات منطقهای
فارغالتحصیلان این رشته در سازمان های داخلی و خارجی متنوعی میتوانند مشغول به کار شوند که در ادامه اسامی برخی از این سازمانها ذکر شدهاست:
فعالیت در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص
فعالیت در مرکز بررسیهای ریاست جمهوری
فعالیت درموسسات خصوصی پژوهشی
فعالیت در سازمانهای بین المللی
فعالیت در شرکتهای چندملیتی
فعالیت در کمپانیهای جهانی
فعالیت در وزرات خارجه
فعالیت در وزرات کشور
فعالیت در صدا و سیما
سخن آخر
روابط بینالملل به تعاملات و ارتباطاتی اشاره دارد که بین اعضای جوامع و کشورهای مختلف و در ابعاد مختلف از جمله اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و امنیتی در سطح جهان برقرار میشود. روابط بینالملل، در حوزه اقتصادی به تجارت، سرمایهگذاری و تبادلات اقتصادی بین کشورها میپردازد. در حوزه سیاسی، تاثیر مستقیم بر امنیت و استقرار کشورها دارد و در زمینه فرهنگی، شامل تبادلات هنری، ارتباطات بین مردم و تاثیر یکدیگر بر فرهنگ و سبک زندگی ملل مختلف میشود.
دیدگاهتان را بنویسید