معرفی جامع دکتری علوم سیاسی گرایش مسائل ایران + چارت دروس
دکتری علوم سیاسی گرایش مسائل ایران و مطالعات انقلاب اسلامی با سایر گرایشهای علوم سیاسی یک تفاوت مهم دارد؛ اگر سایر گرایشها بر بخشی از دانش علوم سیاسی حد زده و متمرکز میشوند؛ گرایش مسائل ایران و مطالعات انقلاب اسلامی بر بخشی از جغرافیای سیاسی کشور ایران حد زده، بر روی آن متمرکز شده و دانش علوم سیاسی را در نسبت با آن پی میگیرد.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع دکتری تخصصی رشتهی علوم سیاسی گرایش مسائل ایران، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع دکتری تخصصی رشتهی علوم سیاسی گرایش مسائل ایران
دکتری تخصصی رشتهی علوم سیاسی گرایش مسائل ایران، توسط دانشگاههای سراسری و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشود. داوطلبان میتوانند با شرکت در آزمون ورودی مقطع دکتری (Ph.D) در دورهی دکتری تخصصی این رشته به تحصیل بپردازند.
ماهیت دکتری تخصصی رشتهی علوم سیاسی گرایش مسائل ایران
گرایش مسائل ایران یکی از شاخههای رشته علوم سیاسی است که در برخی از دانشگاههای کشور ارائه و تدریس میگردد.
چنانچه از اسم این رشته پیداست؛ حوزه فعالیت آن بیشتر معطوف به روابط پیچیده سیاسی مربوط به ایران می باشد. تمام مسائل سیاسی مربوط به ایران؛ حوزه تمرکز و مطالعه این رشته است.
تعداد واحدهای درسی دکتری تخصصی علوم سیاسی گرایش مسائل ایران
طول دورهی تحصیل در مقطع دکتری، در رشتههای پزشکی معمولاً ۴ سال بعد از دورهی دکترای حرفهای و در رشتههای فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی، کسب دانشنامه (مدرک) در مقطع دکترای تخصصی معمولاً نیازمند بین ۴ سال تحصیل و پژوهش پس از دورهی کارشناسی ارشد و ارائهی یک نوآوری در قالب پایاننامهی دورهی دکتری تخصصی است که رساله نامیده میشود.
دوره دکتری این رشته دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی (تدوین رساله) می باشد.
تعداد کل واحدها: 36 واحد
واحدهای درسی: 18 واحد
دروس پژوهشی و رساله: 18 واحد
اطلاعات و سرفصل دروس دکتری تخصصی علوم سیاسی گرایش مسائل ایراندکتری تخصصی رشتهی علوم سیاسی گرایش مسائل ایران:دریافت فایل PDFهدف دکتری تخصصی رشتهی علوم سیاسی گرایش مسائل ایران
سیاست عملی با سياست به مفهومی كه در رشته علوم سياسی مطرح است تا اندازهای تفاوت دارد. در واقع، هدف رشته این است که دانشپژوهان را سياستشناس کند نه ضرورتاً سياستمدار. این علم تا اندازه زیادی با نظریهها و نظامهای سیاسی در عرصه نظر و با تحلیل رفتارهای سیاسی در سیاست داخلی و خارجی در عرصه عمل سروکار دارد.
به همین دلیل است که سیاست را باید بهمثابه یک علم و نیز بهمثابه یک فن شناخت.
اهمیت دکتری تخصصی رشتهی علوم سیاسی گرایش مسائل ایران
هدف علم سیاست تشریح منظم و پیشبینی پدیدههای سیاسی است و پدیدههای سیاسی را به این دلیل بررسی میکند که بتواند تصمیمات عملی درباره سیاستی که باید اتخاذ شود بگیرد. کمیته تخصصی سیاست شورای انقلاب فرهنگی اهداف سهگانه زیر را برای آموزش این علم مطرح کرده است:
اعتلای علم سیاست
اعتلای ارزشهای انسانی و پیدا کردن امکان تفاهم با ملتهای دیگر بر اساس ارزشهای انسانی مشترک
تربیتافراد کارآمد و متعهد به انقلاب و قانون اساسی و تامین نیروی انسانی مورد نیاز وزارتخانهها و مؤسسات و سازمانهای عمومی کشوری
آینده شغلی و بازار کار دکتری تخصصی علوم سیاسی گرایش مسائل ایران
انتظار میرود دانشآموختگان این رشته، بر پایه مطالعات و تواناییهایی كه در دوران تحصيل كسب کردهاند، بتوانند در دانشگاهها و آموزشوپرورش تدریس نمایند، در بخشهای سیاسی و حقوقی سازمانها و وزارتخانهها مشغول فعاليت شده، نمايندگی ملّت را در مجلس به عهده گيرند و يا حتّا در صداوسیما و همچنين خبرگزاریها و روزنامهها مشغول به کار شوند.
سخن آخر
علم سیاست مدرن بخشی از علوم اجتماعی بوده که با مطالعه دولت، حکومت و سیاست در ارتباط است. علم سیاست رشتهای از آگاهیهای اجتماعی است که وظیفه آن بررسی اندیشهها و نظریههای سیاسی و کارکرد آنها در عرصه جامعه، شناخت منظم اصول و قواعد حاکم بر روابط سیاسی میان نیروهای اجتماعی در داخل یک کشور و روابط میان دولتها در عرصه بینالمللی است.
دیدگاهتان را بنویسید