رشتهی بازسازی مبلمان رشتهای مهارتمحور در زمینهی صنعت از شاخهی تحصیلی کارودانش است که با توجه به اهمیت مبلمان در دکوراسیون منازل و نیاز به تعویض و ترمیم آنها، برای علاقهمندان به این حرفه ایجاد شده است.
مبلمان (به انگلیسی: Sofa) یکی از پرکاربردترین و محبوبترین وسایل دکوراسیون در دنیای امروزی شناخته میشود. بسیاری از مردم، با توجه به میزان استفاده از این ابزار، قیمت و ارزش مادی آنها و همینطور جنس چوبهای مرغوب به کار رفته در آنها، تمایل به تعمیر و نگهداری از مبلها، صندلیها، سرویسهای غذاخوری چوبی و… دارند.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع متوسطه دوم رشتهی بازسازی مبلمان، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع متوسطه دوم رشتهی بازسازی مبلمان
برای انتخاب رشتهی تحصیلی بازسازی مبلمان در مقطع متوسطه دوم و به طور کلی ورود به مدارس کارودانش، داشتن شرایط زیر لازم است:
- مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درسهای ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره اول بدون ضریب کمتر از 36 نباشد.
- نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 و نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه میشود.
- مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد.
ماهیت رشتهی بازسازی مبلمان – شاخهی تحصیلی کارودانش
مبلمانی که تحت شرایط ایده آلی تهیه و در بهترین و مناسبترین نقطه خانه قرار داده میشود، زمانی فرسوده و کهنه خواهد شد یا با توجه به شرایط زندگی ساکنان منزل یا تصمیمگیریهای جدید، آماده تغییرشکلهای کامل یا جزئی میشود؛ در این صورت افراد تصمیم به تعمیر و بازسازی مبلمان میگیرند.
همچنین گاهی برای تنوع در چیدمان و دکوراسیونها ایجاد تغییرات در مبلمان، از تصمیمات محبوب بسیاری از افراد است. بنابراین در همین راستا رشتهی مهارتی به نام تعمیر و بازسازی مبلمان در شاخهی تحصیلی کارودانش تعریف و پایهگذاری شده است.
تعداد ساعات آموزشی درسی استاندارد رشتهی بازسازی مبلمان – شاخهی تحصیلی کارودانش
- تعداد ساعات آموزش دروس عمومی: 42
- تعداد ساعات آموزش دروس مهارتی (شایستگیهای فنی): 58
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای غیر فنی: 9
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای پایه فنی: 0
- تعداد ساعات آموزش دروس اختیاری/انتخابی: 0
- جمع کل ساعات آموزشی: 109
نکته: کارورزی متناسب با رشته مهارتی ۲۴۰ ساعت اجرا و زمان ۱۱۰-۸۵ ساعت برای ارزشیابی مبتنی بر شایستگی از استانداردهای مهارت در طول سال تحصیلی به آموزش مجموعه استانداردهای هر پایهی تحصیلی اضافه میشود. همچنین ارزشیابی شایستگیهای حرفهای جهت کسب اهداف یادگیری به صورت فرآیندی و نتیجه محور خواهد بود.
استاندارد مهارت اختیاری/انتخابی از جدول دروس (پیوست شماره ۱) که حاوی شایستگی های پایه فنی/فنی می باشد، با توجه به زمینه آموزشی رشته مهارتی، توسط واحد آموزشی انتخاب و تدریس می گردد.
اطلاعات دروس و چارت درسی رشتهی بازسازی مبلمان
دوره متوسطه دوم رشتهی بازسازی مبلمان – شاخهی تحصیلی کارودانش:
دریافت فایل PDF
مهارتها و آموزشهای عملی رشتهی بازسازی مبلمان
هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی، سه مهارت شغلی را گذرانده و در انتهای هر استاندارد به تواناییهای ذیل دست مییابند:
- درودگری درجه 2
- تعمیرکار مصنوعات چوبی
- رویهکوب مبل
- رنگکار چوب
هدف رشتهی بازسازی مبلمان
هدف از این رشته تربیت نیروی انسانی کارآمدی است که بتواند قسمتی از نیازهای هرم شغلی صنعت چوب را در بخش نیروی کار ماهر تأمین کند و کمبود محسوسی را که در این زمینه در کشور وجود دارد جبران کند.
تحقق این امر از طریق برنامهریزی خاصی که منجر به توانمندسازی هنرجویان از طریق گذراندن دروس تخصصی علمی و عملی صنایع چوپ (اپراتور CNC چوب) میشود کاملاً امکانپذیر خواهد بود.
بازارکار و فرصتهای شغلی رشتهی بازسازی مبلمان
دانشاموختگان این رشته، بعد از فارغ التحصیلی میتوانند مسیر شغلهای زیر را در پیش بگیرند:
- اشتغال در کارگاه شخصی و صنعتی؛ که در صورت کار شخصی از تحصیلات وام خوداشتغالی میتواند استفاده شود.
- اشتغال در مراکز و ادارات دولتی و یا نیمهخصوصی مانند صدا و سیما و…
- فعالیت به عنوان مربی، در تمام مراکز آموزشی مربوطه
تواناییهای رشتهی بازسازی مبلمان
فارغالتحصیلان این رشته با توجه به آموزشها، تواناییهای زیر را به دست میآورند:
- آشنایی با رسم و ترسیم و طراحی، آشنایی و شناخت از انواع چوبها، ساخت و آموزش کلیه اتصالات چوبی آشنایی و تعمیر و عیبیابی تمام دستگاههای مکانیکی و الکتریکی در صنایع چوب، نحوه پرداخت و رنگآمیزی چوب
- آشنایی و تعمیر و بازسازی مبلمان، تعمیر فرم مبلها، تعویض پارچه و انواع بافتها، پرداخت، رنگآمیزی به روشهای مختلف و ساخت انواع رنگها.
سخن آخر
هدف از طراحی رشتههای کاردانش تأمین نیاز بازار کار و نیروی کار ماهر است و فارغالتحصیلان این رشته مستقیماً میتوانند وارد بازار کار شوند، اما اگر دانشآموختگان این رشته تمایل به ادامه تحصیل داشته باشند، پس از اخذ دیپلم حرفهای میتوانند برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی صنایع چوب، صنایع دستی، دکوراسیون داخلی و… در دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و علمی کاربردی ادامه تحصیل دهند.
دیدگاهتان را بنویسید