رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی در زمینهی صنعت و شاخهی تحصیلی کارودانش قرار دارد.
تجهیزات اولیه تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمان شامل تجهیزات گرمایشی مانند دیگهای بخار آب و تجهیزات برودتی مانند فنهای سانتریفیوژ، فنهای محوری و فنهای پلاگین یا پلنوم و تجهیزات برودتی که هوا را در فضای بسته برای تهیه هوای مطبوع و خنک به گردش میاندازند.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع متوسطه دوم رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع متوسطه دوم رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی
برای انتخاب رشتهی تحصیلی حرارتی و برودتی در مقطع متوسطه دوم و به طور کلی ورود به مدارس کارودانش، داشتن شرایط زیر لازم است:
- مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درسهای ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره اول بدون ضریب کمتر از 36 نباشد.
- نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 و نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه میشود.
- مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد.
ماهیت رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی – شاخهی تحصیلی کارودانش
هنرجویان این رشته در دوران تحصیل با طراحی، محاسبه، اجرا، راهاندازی، سرویس و نگهداری تاسیسات بهداشتی، انواع لولهکشیهای ساختمانی و همچنین نصب و راهاندازی آبگرمکنهای خورشیدی و… آشنا میشوند.
تعداد ساعات آموزشی درسی استاندارد رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی – شاخهی تحصیلی کارودانش
- تعداد ساعات آموزش دروس عمومی: 42
- تعداد ساعات آموزش دروس مهارتی (شایستگیهای فنی): 55
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای غیر فنی: 9
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای پایه فنی: 2
- تعداد ساعات آموزش دروس اختیاری/انتخابی: 0
- جمع کل ساعات آموزشی: 108
نکته: کارورزی متناسب با رشته مهارتی ۲۴۰ ساعت اجرا و زمان ۱۱۰-۸۵ ساعت برای ارزشیابی مبتنی بر شایستگی از استانداردهای مهارت در طول سال تحصیلی به آموزش مجموعه استانداردهای هر پایهی تحصیلی اضافه میشود. همچنین ارزشیابی شایستگیهای حرفهای جهت کسب اهداف یادگیری به صورت فرآیندی و نتیجه محور خواهد بود.
استاندارد مهارت اختیاری/انتخابی از جدول دروس (پیوست شماره ۱) که حاوی شایستگیهای پایه فنی/فنی میباشد، با توجه به زمینه آموزشی رشته مهارتی، توسط واحد آموزشی انتخاب و تدریس میگردد.
اطلاعات دروس و چارت درسی رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی
دوره متوسطه دوم رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی – شاخهی تحصیلی کارودانش:
دریافت فایل PDF
مهارتها و آموزشهای عملی رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی
هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی، پنج استاندارد مهارت شغلی را گذرانده و در انتهای هر استاندارد به تواناییهای ذیل دست مییابند:
- تعمیرکار آبگرمکن دیواری متشکل از ۲ واحد نظری و ۳ واحد عملی
- تعمیرکار پکیج شوفاژ گازی متشکل از ۴ واحد نظری و ۶ واحد عملی
- تعمیرکار دستگاههای سردکننده خانگی و تجاری متشکل از ۴ واحد نظری و ۸ واحد عملی
- تعمیرکار کولر آبی متشکل از ۲ واحد نظری و ۴ واحد عملی
- نصب و تعمیر کولرهای پنجرهای اسپیلت متشکل از ۳ واحد نظری و ۵ واحد عملی
- لولهکشی سیستم کف گرمایی متشکل از ۲ واحد نظری و ۳ واحد عملی
- کارورزی متشکل از ۴ واحد عملی
هدف رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی
هنرجویان رشته ی تاسیسات حرارتی و برودتی در طی دوران تحصیل با طرح، محاسبه، اجرا، راهاندازی، سرویس و نگهداری تأسیسات بهداشتی، تأسیسات گرمایی، تأسیسات گازرسانی ساختمانهای مسکونی، راهاندازی و سرویس و تعمیر تأسیسات برودتی خانگی و تجاری، نقشه خوانی و نقشهکشی تأسیسات بهداشتی، حرارتی، گازرسانی و برودتی و… آشنا میشوند.
هدف اصلی رشتههای گروه تحصیلی کارودانش، ورود مستقیم فارغالتحصیلان به بازار کار است.
بازارکار و فرصتهای شغلی رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی
از آنجا که رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی در تمامی ساختمانها (مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و…) کاربرد دارد، بنابراین معمولا بازار کار بسیار خوب و پررونقی در انتظار فارغالتحصیلان این رشته میباشد.
دانشآموختگان با کسب مهارتهای لازم میتوانند در بخش تأسیسات شرکتها و سازمانهای مختلف، کارخانجات صنعتی، شرکتهای ساختمانسازی و … مشغول به کار شوند.
تواناییهای لازم برای رشتهی تأسیسات حرارتی و برودتی
متخصصان تاسیسات حرارتی و برودتی باید در حین انجام کار اصول ایمنی و بهداشتی را به درستی و به طور کامل رعایت کنند. زیرا این شغل با خطرات مختلفی مثل برق گرفتگی و گاز گرفتگی، سر و صدای زیاد، شرایط آب و هوایی سخت مثل گرمای زیاد، سرمای زیاد و رطوبت زیاد، خطرات ناشی از بکارگیری تجهیزات و ابزارهای مختلف، افتادن و سقوط از ارتفاعات و داربست ها و … روبرو است. این شغل برای آقایان مناسبتر بوده و به نیروی بدنی زیادی نیاز دارد.
سخن آخر
در سال های اخیر نرم افزار رویت و نرم افزار کریر به عنوان دو نرم افزار شناخته شده جهت طراحی و مدل سازی پروژه های تاسیساتی به وفور توسط شرکت های معتبر تاسیساتی داخل کشور استفاده می شوند. از این رو افرادی که به کار با این نرم افزارها که در زمره بهترین نرم افزارهای تاسیسات قرار می گیرند، تسلط دارند، از شانس بالایی برای استخدام در شرکت های فوق برخوردار خواهند بود.
دیدگاهتان را بنویسید