رشته «تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه» در زمینه صنعت از گروه برق و رایانه قرار دارد.
تلفن همراه، موبایل یا گوشی، (به انگلیسی: Mobile phone) وسیلهای برای ارسال و دریافت صدا و تصویر از طریق فرکانس رادیویی در پهنای وسیع جغرافیایی است. منظور از تلفن موبایل یا تلفن سلولی، دستگاهی است که برای اتصال به شبکهٔ تلفن همراه به کار گرفته میشود.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع متوسطه دوم رشتهی تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع متوسطه دوم رشتهی تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه
برای انتخاب این رشتهی تحصیلی در مقطع متوسطه دوم و به طور کلی ورود به مدارس کارودانش، داشتن شرایط زیر لازم است:
- مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درسهای ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره اول بدون ضریب کمتر از 36 نباشد.
- نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 و نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه میشود.
- مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد.
ماهیت رشتهی تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه – شاخهی تحصیلی کارودانش
تلفنهای رومیزی و بیسیم، بخش جداییناپذیر از زندگی روزمره ما هستند و نقش مهمی در ارتباطات شخصی و حرفهای ایفا میکنند. با این حال، مانند هر دستگاه الکترونیکی دیگر، این تلفنها نیز ممکن است به مشکلاتی برخورد کنند و نیاز به تعمیر داشته باشند. دانشآموزان در این رشته با انواع روشهای تعمیر و نگهداری دستگاههای تلفن رومیزی و همراه آشنا شده و برای ورود به بازار کار آماده خواهند شد.
تعداد ساعات آموزشی درسی استاندارد رشتهی تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه – شاخهی تحصیلی کارودانش
- تعداد ساعات آموزش دروس عمومی: 42
- تعداد ساعات آموزش دروس مهارتی (شایستگیهای فنی): 51
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای غیر فنی: 9
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای پایه فنی: 0
- تعداد ساعات آموزش دروس اختیاری/انتخابی: 4
- جمع کل ساعات آموزشی: 106
نکته: کارورزی متناسب با رشته مهارتی ۲۴۰ ساعت اجرا و زمان ۱۱۰-۸۵ ساعت برای ارزشیابی مبتنی بر شایستگی از استانداردهای مهارت در طول سال تحصیلی به آموزش مجموعه استانداردهای هر پایهی تحصیلی اضافه میشود. همچنین ارزشیابی شایستگیهای حرفهای جهت کسب اهداف یادگیری به صورت فرآیندی و نتیجه محور خواهد بود.
استاندارد مهارت اختیاری/انتخابی از جدول دروس (پیوست شماره ۱) که حاوی شایستگیهای پایه فنی/فنی میباشد، با توجه به زمینه آموزشی رشته مهارتی، توسط واحد آموزشی انتخاب و تدریس میگردد.
اطلاعات دروس و چارت درسی رشتهی تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه
دوره متوسطه دوم رشتهی تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه – شاخهی تحصیلی کارودانش:
دریافت فایل PDF
مهارتها و آموزشهای عملی رشتهی تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه
هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی، 5 استاندارد مهارت شغلی را گذرانده و در انتهای هر استاندارد به تواناییهای ذیل دست مییابند:
- استاندارد کاربر رایانه: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی کار و IT در مراکز و مؤسسات دست مییابد.
- استاندارد طراح و تحلیلگر مدارات دیجیتال: هنرجو پس از آموزش این مهارت از عهده بررسی سیستمهای عددی، کار با گیتهای دیجیتالی و مدارات منطقی، مدارهای محاسباتی، مدارات مولتی پلکسر و دیمولتی پلکسر و کار با IC برمیآید.
- استاندارد تعمیرکار تلفن رومیزی و ارتباطات: هنرجو پس از آموزش این مهارت از عهده مونتاژ مدارات الکتیرکی و الکترونیکی، تجهیزات تلفن، منبع تغذیه، آمپلیفایر، تعمیر و تنظیم برنامه الکترونیکی، مکانیکی و برق تلفن رومیزی و ارتباطات داخلی برمیآید.
- استاندارد تعمیرکار تلفن همراه: هنرجو پس از گذراندن این استاندارد به توانایی کار با سختافزار و نرمافزار تلفن همراه، شناخت عیوب تلفن همراه و رفع آنها دست مییابد.
- استاندارد تعمیرکار دستگاههای دورنگار و فاکس: هنرجو پس از آموزش این مهارت از عهده تشخیص و بررسی مکانیزم کار با دستگاههای دورنگار، نصب و راهاندازی، تست و تنظیم دستگاههای دورنگار، عیبیابی بردههای حافظه، کنترل و بررسی اصول کار سیستم چاپ لیزری بر میآید.
هدف رشتهی تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه
هدف رشتهی تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه آشنایی دانشآموزان با عملکرد انواع دستگاههای تلفن رومیزی و گوشیهای همراه بوده که امروزه بخشی جداناپذیر از زندگی روزمرهی مردم شده است.
هدف اصلی رشتههای گروه تحصیلی کارودانش، ورود مستقیم فارغالتحصیلان به بازار کار است.
بازارکار و فرصتهای شغلی رشتهی تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه
اپراتور و تکنیسین تلفن در مراکز دولتی و خصوصی مانند مخابرات، مراکز اپراتورهای تلفن همراه، مراکز تعمیر و نگهداری تلفن شرکتها و موسسات، فروشگاه های تعمیر تلفن و موبایل و … از جمله مراکز متعددی هستند که متقاضی استخدام متخصصین و تعمیرکاران تلفن همراه و موبایل هستند.
افراد به صورت مستقل نیز می توانند فروشگاه های تعمیر و نصب و نگهداری تلفن های رومیزی و دورنگار(فکس) و تلفن همراه را نیز راه اندازی کنند.
همچنین فارغالتحصیلان میتوانند به عنوان نصاب موکت، نقاش، کابینتساز به صورت خصوصی به فعالیت بپردازند.
تواناییهای لازم برای رشتهی تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه
رشتهی تعمیر ابزار دقیق برای افرادی مناسب است که قدرت خلاقیت بالا، ذوق هنری و تخیل قوی برای ایدهپردازی داشته و علاقهمند به مبلمان و تزئینات فضاهای داخلی ساختمان باشند چراکه اصل اساسی مباحث مطرح شده در این رشته تحصیلی، پیرامون این موضوعات قرار میگیرد.
همچنین در ادامه پرورش مهارتهای زیر نیز برای فارغالتحصیلان این رشته ضروری است:
- آشنایی با مقررات ایمنی ساختمان
- توانایی برنامهریزی دقیق و تمرین پایبند ماندن به آن
- درک درست کارگروهی
- طراحی و مدلسازی با نرمافزارهایی مثل Adobe Indesign, Photoshop, SketchUp, Cinema 4D, VectorWorks و AutoCad
- مهارتهای مدیریتی
- کنترل هزینه
- شناخت رنگها
- آشنایی با الگوریتم استفاده از انواع اکسسوری
- ارگونومی
- درک اصول روانشناختی
سخن آخر
امروزه یکی از فراگیرترین تجهیزات به کار گرفته شده در عصر اطلاعات و ارتباطات، تلفن است و با پیشرفت روزافزون تکنولوژی، فرا گرفتن مهارتهای لازم در به کارگیری این وسیله کارآمد ضروری و اجتنابناپذیر است؛ با توجه به نیاز عموم و مورد استفاده همگانی، ضرورت تعمیر و نگهداری و سرویسهای خاص از لحاظ نرمافزاری و سختافزاری برای این وسیله کارآمد، نیاز به تکنسینها و افراد مهارت دیده دارد و به طور یقین فارغالتحصیلان توانمند این رشته میتوانند کسب و کار پر رونقی داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید