دوره ابتدایی دوره آموزشی رسمی کودکان است که در نظام آموزشی جدید، به دو دورهی سه ساله تقسیم میشود. سه ساله دوم ابتدایی شامل پایههای چهارم، پنجم و ششم است.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع سه ساله دوم ابتدایی و دروس آن میپردازیم.
شرایط ورود به مقطع سه ساله دوم ابتدایی
تمرکز برنامهی آموزشی در دوره اول ابتدایی بر آشنایی دانشآموزان با مدرسه، معلم و به طور کلی مباحث تربیتی و پرورشی است، اما در دوره دوم، تمرکز و تأکید بر آموزش علمی آنهاست. دلیل اصلی تقسیم دوره ابتدایی به دو دورهی سه ساله، این است که فاصله سنی بین دانشآموز کلاس اول و ششم زیاد است و این ممکن است مشکلات تربیتی ایجاد کند.
ماهیت سه ساله دوم ابتدایی
همانطور که گفته شد، دوره تحصیلی ابتدایی به دو دوره اول و دوم تقسیم می شود. دانش آموزان ابتدایی که در رده سنی ۶ تا ۱۱ سال قرار می گیرند دارای ویژگی هایی هستند که معلمان باید به آن ها توجه کنند. این ویژگی ها به سه نوع شناختی، عاطفی و اجتماعی تقسیم می شود.
سن ورود به مدرسه در ایران شش سالگی بوده و سن 6 تا 11 سالگی حساسترین دوره تربیتی است و بعد از این سن شخصیت کودک تقریباً شکل گرفته است؛ از اینجا نقش مدرسه در تربیت مشخص میشود و در نتیجه تمامی متولیان آموزشی باید خود را موظف به حفظ اصول اخلاقی نمایند تا دانش آموزان از آنها به خوبی الگو بگیرند.
اطلاعات و لیست دروس سه ساله دوم ابتدایی
دلایل اهمیت سه ساله دوم ابتدایی
دوره ابتدایی را به لحاظ رشد، تربیت و تکوین شخصیت کودکان دوره بسیار مهمی میدانند، همچنین به این دوره، دوره اطاعت، تأدیب، خلاقیت و به روز استعدادهای عمومی هم گفتهاند.
در جوامع توسعه یافته آنچه در سالهای ابتدایی حضور دانشآموزان در مدرسه دارای یک جلوهی پر رنگ میشود، تربیت اجتماعی و فردی دانشآموزان میباشد و در درجه دوم تربیت علمی بیان میشود.
تفاوت کلی دانشآموزان در دوره اول و دوم ابتدایی
دانشآموزان ابتدایی دوره اول و دوم در موارد متعددی با هم تفاوت دارند و این تفاوت، سبب تفاوت در روشهای تدریس معلمان خواهد شد.
این دانشآموزان در شیوه برقراری ارتباط، حرف شنوی از معلم، استقلال در انجام تکالیف، شیوه انتقال محتوای درسی، نحوهی مدیریت کلاس کاملاً با هم متفاوت هستند.
سخن آخر
در دنیای آموزش و پرورش، هر مرحله تحصیلی به عنوان سنگ بنایی برای دستیابی به دانش و مهارتهای پیشرفتهتر است. با این حال، برخی از پایههای تحصیلی به دلیل نقش کلیدیشان در تعیین مسیر آینده دانشآموزان، از اهمیت ویژهای برخوردارند.
از پیشرفتهای سیستم آموزش و پرورش میتوان به اینترنتی شدن سیستم ثبتنام، چیدمان کلاسها، و ثبت نمرات بصورت یکپارچه اشاره کرد که تمامی این امور در سامانه سناد ابتدایی آموزش و پرورش انجام میپذیرد.
در پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی و بررسی کلیهی مقاطع تحصیلی به صورت تخصصی پرداخته میشود.
دیدگاهتان را بنویسید