معرفی جامع کارشناسیارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستی + چارت دروس
فیزیولوژی ورزشی و تندرستی (به انگلیسی: Exercise Physiology) دانشی است که به مطالعه واکنش دستگاههای بدن به فعالیت منظم بدنی (ورزش) میپردازد.
همچنین تَندُرُستی یا سَلامَتی عبارت است از تأمین رفاه کامل جسمانی و روانی و اجتماعی انسان. بنابر تعریف سازمان بهداشت جهانی، تندرستی تنها فقدان بیماری یا نواقص دیگر در بدن نیست بلکه «نداشتن هیچگونه مشکل روانی، اجتماعی، اقتصادی و سلامت جسمانی برای هر فرد جامعه است.»
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع کارشناسیارشد رشتهی تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستی، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع کارشناسیارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستی
کارشناسیارشد رشتهی تربیت بدنی – فیزیولوژی ورزشی و تندرستی، توسط دانشگاههای سراسری و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشود. داوطلبان میتوانند با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی (به عنوان استعداد درخشان)، در دورهی کارشناسی ارشد این رشته به تحصیل بپردازند.
ماهیت رشتهی کارشناسیارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستی
عوامل متعددی در آمادگی جسمانی مؤثر است اما چهار عامل بیش از عوامل دیگر در این میان ایفای نقش میکنند این عوامل عبارتاند از (نیروی ماهیچه، استقامت ماهیچه، انعطاف ماهیچه و استقامت قلبی ریوی).
فیزیولوژی ورزشی اعمال بدن موجودات زنده به ویژه انسان را به هنگام فعالیت مورد مطالعه قرار میدهد. سلول ها و بافتهای بدن موجودات زنده با یکدیگر در ارتباط هستند. فعالیتهای بدنی در هنگام ورزش روی این ارتباط اثر می گذارد. این اثر درشرایط زمانی، مکانی، محیطی، سنی، جنسی و نژادی تغییر میکند که این مباحث در حوزه فیزیولوژی ورزشی مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.
تعداد واحدهای درسی کارشناسیارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستی
طول دورهی تحصیل در مقطع کارشناسیارشد، 4 ترم تحصیلی و بهطور معمول دو سال و سقف مدت تحصیل این دوره ۳ سال تعیین شدهاست.
تعداد کل واحدها: 32 واحد
دروس پایه: 8 واحد
دروس اختیاری: 6 واحد
دروس تخصصی: 12 واحد
پایاننامه: 6 واحد
اطلاعات دروس و چارت درسی کارشناسیارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستیکارشناسیارشد تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستی:دریافت فایل PDFهدف رشتهی تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستی
گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستی بیشتر با مردم و ورزشهای همگانی سر و کار دارد. هدف این گرایش آموزش مباحث زیر به دانشجویان است:
مشاوره، راهنمایی و تشویق مردم برای پرداختن به فعالیتهای بدنی منظم روزانه
استفاده از آزمونهای میدانی و آزمایشگاهی برای سنجش آمادگی بدنی اقشار مختلف جامعه
ارائه راهکارهای مناسب برای افراد یا گروههای مردم در فعالیتهای ورزشی و بدنی
برنامهریزی و ارائه فعالیتهای ورزشی متناسب با سنین و جنسیتهای مختلف
انجام خدمات مشاورهای در حوزه فعالیتهای بدنی و تندرستی در پارکها و یا باشگاههای عمومی و خصوصی
اهمیت رشتهی تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستی
تربیت بدنی و علوم ورزشی یکی از شاخه های علوم انسانی است که از جهات مختلف با علوم پایه و علوم تندرستی پیوند یافته و اثر و نقش آن در رابطه با پیشگیری، توانبخشی و بهسازی جسمی و روانی افراد جامعه غیر قابل انکار است. رشته فیزیولوژِی ورزشی و تربیت بدنی ماهیتی میان رشتهای دارد که از علوم مختلف برای تقویت و تربیت جسم و روان انسان استفاده می کند.
آینده شغلی و بازار کار رشتهی تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستی
با توجه به گسترش فرهنگ ورزش بین مردم و نیز توجه دولتها به بحث ورزش، افرادی که فارغالتحصیل این رشته هستند میتوانند در محیطهای آموزشی مثل مدارس و باشگاهها، استخرها، سازمانهای دولتی، فدراسیونها، وزارتخانه و غیره مشغول به کار شوند. همچنین امکان کار تولیدی در حوزه تولید لباس ورزش، فضاهای ورزشی، تجهیزات ورزشی و غیره وجود دارد. درنهایت میتوانند بهعنوان مربی، داور و مشاور ورزشی فعالیت کنند. بهطورکلی میتوان گفت بازار کار رشته تربیت بدنی بازار کار وسیعی است.
زمینههای تحقیقاتی تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی و تندرستی
برخی از پژوهشهای انجام شده در این رشته عبارتاند از:
سخن آخر
امروزه اهمیت توسعه بهداشت عمومی برای برقراری عدالت اجتماعی در حوزه سلامت بر هیچکس پنهان نیست. این رشته از یک سو مشتمل بر برخی رشته های پایه ای پزشکی (بررسی عملکرد و تغییرات بافت های مختلف بدن به فعالیت ورزشی) می باشد تا جایی که فارغ التحصیل آن رشته تا حد یک پزشک متخصص با جسم انسان و عملکرد بافت های بدن به فعالیت ورزشی آشنا می شود.
دیدگاهتان را بنویسید