رشتهی تزئینات داخلی چوبی در زمینهی صنعت و شاخهی تحصیلی کارودانش قرار دارد.
تزئینات داخلی با استفاده از چوب همواره مورد توجه بوده و افراد از چوب و تزئینات آن در محیط زندگی یا اداری با اشتیاق خاصی استفاده میکنند.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع متوسطه دوم رشتهی تزئینات داخلی چوبی، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع متوسطه دوم رشتهی تزئینات داخلی چوبی
برای انتخاب رشتهی تحصیلی تزئینات داخلی چوبی در مقطع متوسطه دوم و به طور کلی ورود به مدارس کارودانش، داشتن شرایط زیر لازم است:
- مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درسهای ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره اول بدون ضریب کمتر از 36 نباشد.
- نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 و نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه میشود.
- مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد.
ماهیت رشتهی تزئینات داخلی چوبی – شاخهی تحصیلی کارودانش
رشته نجاری یا همان درودگری یکی از کسب و کارهای معروف در سراسر جهان است؛ چرا که بیشتر لوازم چوبی و دکوراسیونهای داخلی از راه نجاری به دست میآیند. فارغالتحصیلان این رشته توانایی تشخیص انواع چوبها، خواص و کاربرد آنها در صنعت و نحوه نگهداری و حفاظت از آن را دارند. این افراد باید از دانش و معلومات خود در جهت بهبود و بهرهوری مناسب از منابع چوبی استفاده نمایند.
تعداد ساعات آموزشی درسی استاندارد رشتهی تزئینات داخلی چوبی – شاخهی تحصیلی کارودانش
- تعداد ساعات آموزش دروس عمومی: 42
- تعداد ساعات آموزش دروس مهارتی (شایستگیهای فنی): 58
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای غیر فنی: 9
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای پایه فنی: 0
- تعداد ساعات آموزش دروس اختیاری/انتخابی: 0
- جمع کل ساعات آموزشی: 109
نکته: کارورزی متناسب با رشته مهارتی ۲۴۰ ساعت اجرا و زمان ۱۱۰-۸۵ ساعت برای ارزشیابی مبتنی بر شایستگی از استانداردهای مهارت در طول سال تحصیلی به آموزش مجموعه استانداردهای هر پایهی تحصیلی اضافه میشود. همچنین ارزشیابی شایستگیهای حرفهای جهت کسب اهداف یادگیری به صورت فرآیندی و نتیجه محور خواهد بود.
استاندارد مهارت اختیاری/انتخابی از جدول دروس (پیوست شماره ۱) که حاوی شایستگیهای پایه فنی/فنی میباشد، با توجه به زمینه آموزشی رشته مهارتی، توسط واحد آموزشی انتخاب و تدریس میگردد.
اطلاعات دروس و چارت درسی رشتهی تزئینات داخلی چوبی
دوره متوسطه دوم رشتهی تزئینات داخلی چوبی – شاخهی تحصیلی کارودانش:
دریافت فایل PDF
مهارتها و آموزشهای عملی رشتهی تزئینات داخلی چوبی
سطح آموزشی رشته تزیینات داخلی چوب دارای 4 استاندارد مهارت شغلی است که در ذیل آمده است:
- استاندارد طراحی و اصول ترسیم: در این استاندارد هنرجو با اصول طراحی و ترسیم مقدماتی آشنا میشود و میتواند با توجه به آموزشهای داده شده شکل و طرح موردنظر خود را ترسیم و اجرا کند. در این استاندارد به توانایی طراحی دو بعدی و سهبعدی و ترکیبی از آن دست مییابند.
- استاندارد آشنایی با مواد و تکنولوژی ساخت آن: در این استاندارد هنرجو باید با انواع مواد موجود در این رشته آشنا شده و با توجه به سبک و روش کار مواد بهکار رفته در این سبک، به شناخت مواد و خواص آن پی برده و میتواند انتخاب درست و صحیح داشته باشد.
- استاندارد طراحی و شناسایی سبکها: در این استاندارد هنرجویان پس از گذراندن آن به توانایی و تهیه و شناسایی سبکها پرداخته و میتوانند در راستای سبک موردنظر فعالیت کنند.
- استاندارد بهکارگیری مواد و اجرای آن با توجه به مواد و طرح: هنرجو در این استاندارد با توجه به سبک و مواد میتواند با بهکارگیری صحیح مواد در ایجاد سبک موردنظر فعالیت کند.
هدف رشتهی تزئینات داخلی چوبی
چوب یک ماده طبیعی با ویژگیهای منحصر به فردی است که استفاده از آن در طراحی دکوراسیون داخلی، جلوه گرم و ویژهای به فضا میدهد. از قرن بیستم، استفاده از چوب در طراحی سبکهای مینمالیستی، صیقلی و روستیک به صورت روزافزونی گسترش یافت. بنابراین هدف این رشته تربیت هنرجویان برای آشنایی با ویژگیهای بیشمار چوبها و استفادهی اصولی و مبتنی بر دانش آن در بازار کار مربوطه است.
هدف اصلی رشتههای گروه تحصیلی کارودانش، ورود مستقیم فارغالتحصیلان به بازار کار است.
بازارکار و فرصتهای شغلی رشتهی تزئینات داخلی چوبی
هنرجوی فارغالتحصیل در این رشته بعد از کسب مدرک دیپلم میتواند در مقطع کاردانی در آموزشکده فنی و حرفهای و یا مراکز دولتی دیگر ادامه تحصیل داده و حتی در مقاطع بالاتر هم امکان ادامه تحصیل وجود دارد.
فارغالتحصیلان این رشته میتوانند در شرکتهای ساختمانی و یا تجاری مشغول به فعالیت شوند و با توجه به نیاز تکنسین رشته تزئینات در واحدهای ساختمانی بیش از پیش امکان فعالیت در این زمینه فراهم میشود.
تواناییهای لازم برای رشتهی تزئینات داخلی چوبی
فردی که به عنوان نجار فعالیت میکند، باید دارای مهارتهای فنی و عملی باشد و بتواند طرحهای چوبی را بر اساس نیاز مشتریان تهیه و اجرا کند. همچنین باید با استفاده از ابزارهای مختلف دستی و برقی، مواد اولیه چوبی را به شکلهای مختلف برش و حالت دهد و در نهایت محصولاتی با کیفیت و زیبا تحویل مشتریان خود دهد. برخی از مهارتهایی که برای شروع به کار در این حرفه نیاز است عبارتند از:
- مهارت انجام کارهای عملی
- داشتن دید هنری و خلاقیت – برای انجام طراحی مدل های جدید و نو
- داشتن شناخت کافی از انواع چوب ها، ویژگی ها و بهترین کاربرد آنها
- دقت و توجه به جزئیات
- توان انجام کار بر اساس نقشه ها و طرح های فنی
- آشنایی با ریاضی برای کار اندازه گیری و برشکاری
- توان بدنی مناسب
- توانایی کار تیمی – در مواقعی که نجار به صورت گروهی و در کارگاه های بزرگ کار می کند.
- آگاهی از مسایل ایمنی و سلامت و رعایت آنها
- توانایی هنری برای طراحی و ارائه مدلهای جدید به روز
- مهارت ارتباط برای بازاریابی و جلب مشتری و همچنین ایجاد روابط انسانی مناسب در محیط کار
- استعداد ریاضی برای برشکاری و طراحی
سخن آخر
یکی از اولین متریالی که در مورد دکوراسیون منزل به ذهن می رسد، بدون شک ظرافت دکوراسیون چوبی است. این متریال که هیچ گاه از مد نمی افتد و بیشتر مورد پسند قرار می گیرد، فضایی طبیعی به دکوراسیون منزل می بخشد.
استفاده از چوب در بسیاری از زمینه ها، از مبلمان گرفته تا دیوار در دکور چوبی پذیرایی زیبا و چشم نواز است. مبلمان چوبی مناسب برای هر سلیقه و رنگ، دکوراسیونی مدرن و شیک را به محل استفاده میآورد. بسته به نوع متریال استفاده شده، مبلمان چوبی عنصر ایدهآلی برای تضمین هماهنگی در طراحی و دکوراسیون پذیرایی است که مزایای بسیاری را به همراه دارد. تمیز کردن و نگهداری آنها نیز بسیار آسان است.
دیدگاهتان را بنویسید