رشته «تولیدکننده چندرسانهای» در زمینه صنعت از گروه «برق و رایانه» قرار دارد.
استفاده از رسانههای مختلف مانند متن، طراحی، گرافیک، عکس، صدا، ویدئو، انیمیشن… در کنار یکدیگر جهت انتقال بهتر پیام را چندرسانهای (به انگلیسی: Multimedia) گویند، که در مقابل برنامههای صرفاً متنی به کار میرود. در چنین برنامههایی تا حد امکان از متن کمتر استفاده شده و بار اصلی انتقال پیام بر عهده سایر رسانههای تصویری یا صوتی قرار میگیرد.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع متوسطه دوم رشتهی تولیدکننده چندرسانهای، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع متوسطه دوم رشتهی تولیدکننده چندرسانهای
برای انتخاب این رشتهی تحصیلی در مقطع متوسطه دوم و به طور کلی ورود به مدارس کارودانش، داشتن شرایط زیر لازم است:
- مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درسهای ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره اول بدون ضریب کمتر از 36 نباشد.
- نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 و نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه میشود.
- مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد.
ماهیت رشتهی تولیدکننده چندرسانهای – شاخهی تحصیلی کارودانش
فعالیتهای رشتهی توليدكننده چندرسانهای در حوزه فناوری اطلاعات بوده و شايستگیهايی از قبيل تحلیل و بكارگیری مقدماتی نرمافزارهای ایجاد تصاویر گرافیكی، عکسبرداری و فيلمبرداری از صفحه نمايش، برنامهنويسی گرافيکی باVISUALC ، آنالیز مفاهیم و محیطهای چندرسانهای و… را دارد و اين شغل با مشاغل توليدكنندههای رسانهای و تبليغاتی و صدا و سيما در ارتباط است.
تعداد ساعات آموزشی درسی استاندارد رشتهی تولیدکننده چندرسانهای – شاخهی تحصیلی کارودانش
- تعداد ساعات آموزش دروس عمومی: 42
- تعداد ساعات آموزش دروس مهارتی (شایستگیهای فنی): 51
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای غیر فنی: 9
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای پایه فنی: 0
- تعداد ساعات آموزش دروس اختیاری/انتخابی: 4
- جمع کل ساعات آموزشی: 106
نکته: کارورزی متناسب با رشته مهارتی ۲۴۰ ساعت اجرا و زمان ۱۱۰-۸۵ ساعت برای ارزشیابی مبتنی بر شایستگی از استانداردهای مهارت در طول سال تحصیلی به آموزش مجموعه استانداردهای هر پایهی تحصیلی اضافه میشود. همچنین ارزشیابی شایستگیهای حرفهای جهت کسب اهداف یادگیری به صورت فرآیندی و نتیجه محور خواهد بود.
استاندارد مهارت اختیاری/انتخابی از جدول دروس (پیوست شماره ۱) که حاوی شایستگیهای پایه فنی/فنی میباشد، با توجه به زمینه آموزشی رشته مهارتی، توسط واحد آموزشی انتخاب و تدریس میگردد.
اطلاعات دروس و چارت درسی رشتهی تولیدکننده چندرسانهای
دوره متوسطه دوم رشتهی تولیدکننده چندرسانهای – شاخهی تحصیلی کارودانش:
دریافت فایل PDF
مهارتها و آموزشهای عملی رشتهی تولیدکننده چندرسانهای
دانشآموزان در این رشته تحصیلی علاوه بر دروس مشترک و عمومی، دروس مهارتی زیر را طی یک دوره سه ساله فرا میگیرند:
- کاربر رایانه
- کاربر نرم افزار اداری
- طراح گرافیک رایانه ای
- رایانه کار تدوین فیلم و صدا
- رایانه کار Director MX
- تولید چند رسانه ای Authorware
- کارور Flash MX
- شهروند الکترونیک
هدف رشتهی تولیدکننده چندرسانهای
هدف اصلی رشتههای گروه تحصیلی کارودانش، ورود مستقیم فارغالتحصیلان به بازار کار است.
هدف این رشته، تربیت نیروی انسانی ماهر در زمینه تولید نرم افزارهای چند رسانه ای، متحرک سازی، تدوین فیلم و صداگذاری با بهره گیری از نرم افزارهای تخصصی است.
فارغالتحصیلان در این رشته میتوانند تحصیلات خود را در مقاطع بالاتر این رشته با گرایشهای مرتبط با آن در دانشگاههای کشور ادامه دهند.
در ضمن با توجه به مهارت کسبشده خویش میتوانند در هر یک از عناوین شغلی زیر به فعالیت بپردازند:
- منشی کامپیوتری
- مسئول کارگاههای آموزشی
- کمک مربی آموزش کامپیوتر
- کار در شرکتها و کانونهای تبلیغاتی
- تولیدکننده ویدئوهای تبلیغاتی، آموزشی و …
- تهیه و تولید نرمافزارهای چندرسانهای، تبلیغاتی
- طراحی و ویرایش فیلمهای مالتی مدیا و آموزشی
- ساخت AutoRun و نصب برنامه
تواناییهای لازم برای رشتهی تولیدکننده چندرسانهای
هنرجویان علاقه مند به ایجاد تصاویر متحرک (پویانمایی) و میکس و مونتاژ (تدوین فیلم و صدا) می توانند در این رشته تحصیل کنند.لازمه تحصیل در این رشته داشتن علاقه و خلاقیت است.
سخن آخر
انقلاب چندرسانهای تنها در مورد انجام امور سنتی به شیوههای جدید نیست، بلکه در مورد ایجاد رویکردهای جدید در ارتباطات، تجارت، آموزش و سرگرمی نیز هست. تلفنهای همراه به پیام رسانهای متنی، دوربین و نمایشهای ویدئویی مجهز شدهاند.
تجارت الکترونیکی به خریداران امکان دستیابی لحظهای به خدمات و محصولات بی شمار از طریق تصاویر، پیش نمایشها (دمو)، نقدها و امکان مقایسه قیمت را میدهد. کلاسهای درس، دیوارهای فیزیکی را با رسانه دیجیتال از جمله گرافیک، انیمیشن، صدا و تصویر شکسته و در جریان شبکههای الکترونیکی سیر میکنند. شکلهای جدید سرگرمی چون podcastها، بازیهای رایانهای، مسابقات آنلاین و فیلمهای غیرتعاملی نیز این هنر-صنعت را متحول کردهاست. در این موارد و مواردی مشابه آن، چندرسانهای دیجیتال، دنیا را با فراهم آوردن امکان تعامل با اطلاعات به شیوههایی جدید برای کاربران، متحول ساختهاست.
دیدگاهتان را بنویسید