معرفی جامع رشته‌ی سیستم‌های صوتی و تصویری + چارت دروس


سیستم‌های صوتی و تصویری

رشته «سیستم‌های صوتی و تصویری» در زمینه صنعت از گروه «برق و رایانه» قرار دارد.

این رشته یکی از زیرمجموعه‌های الکترونیک است که در دنیای ارتباطات کنونی در تمام بخش‌های زندگی با آن سر و کار داریم. ارسال و دریافت سیگنال‌های الکترونیک صوتی و تصویری و برقراری ارتباط صوتی و تصویری از اصول این رشته است و امروزه کمتر اجتماعی را می‌شناسیم که از برقراری ارتباط با دنیای اطرافش بی‌نیاز باشد.

در این مطلب از پایگاه اطلاع‌رسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع متوسطه دوم رشته‌ی سیستم‌های صوتی و تصویری، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن می‌پردازیم.

ورود به مقطع متوسطه دوم رشته‌ی سیستم‌های صوتی و تصویری

برای انتخاب این رشته‌ی تحصیلی در مقطع متوسطه دوم و به طور کلی ورود به مدارس کارودانش، داشتن شرایط زیر لازم است:

  • مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس‌های ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره اول بدون ضریب کمتر از 36 نباشد.
  • نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 و نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می‌شود.
  • مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد.

ماهیت رشته‌ی سیستم‌های صوتی و تصویری شاخه‌ی تحصیلی کارودانش

هنرجویان این رشته با روش‌های اصولی تعمیر انواع رادیو و ضبط صوت، تلوزیون‌های رنگی و همچنین تلوزیون‌های پیشرفته آشنا خواهند شد. دانش‌آموختگان می‌توانند با کسب تجربه و مهارت‌های بیشتر در هریک از این زمینه‌ها به عنوان متخصص فعالیت نمایند.

تعداد ساعات آموزشی درسی استاندارد رشته‌ی سیستم‌های صوتی و تصویری شاخه‌ی تحصیلی کارودانش

  • تعداد ساعات آموزش دروس عمومی: 42
  • تعداد ساعات آموزش دروس مهارتی (شایستگی‌های فنی): 51
  • تعداد ساعات آموزش دروس شایستگی‌های غیر فنی: 9
  • تعداد ساعات آموزش دروس شایستگی‌های پایه فنی: 0
  • تعداد ساعات آموزش دروس اختیاری/انتخابی: 4
  • جمع کل ساعات آموزشی: 106

نکته: کارورزی متناسب با رشته مهارتی ۲۴۰ ساعت اجرا و زمان ۱۱۰-۸۵ ساعت برای ارزشیابی مبتنی بر شایستگی از استانداردهای مهارت در طول سال تحصیلی به آموزش مجموعه استانداردهای هر پایه‌ی تحصیلی اضافه می‌شود. همچنین ارزشیابی شایستگی‌های حرفه‌ای جهت کسب اهداف یادگیری به صورت فرآیندی و نتیجه محور خواهد بود.

استاندارد مهارت اختیاری/انتخابی از جدول دروس (پیوست شماره ۱) که حاوی شایستگی‌های پایه فنی/فنی می‌باشد، با توجه به زمینه آموزشی رشته مهارتی، توسط واحد آموزشی انتخاب و تدریس می‌گردد.

اطلاعات دروس و چارت درسی رشته‌ی سیستم‌های صوتی و تصویری

دوره متوسطه دوم رشته‌ی سیستم‌های صوتی و تصویری شاخه‌ی تحصیلی کارودانش:

دریافت فایل PDF

مهارت‌ها و آموزش‌های عملی رشته‌ی سیستم‌های صوتی و تصویری

هنرجویان این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی باید مهارت‌های تخصصی ذیر را بگذرانند:

  • ‌آشنایی با اصول و مبانی علم الکترونیک و ساختار تجهیزات صوتی و تصویری که در پایه دهم است.
  • تعمیر رادیو و ضبط صوت و آشنایی با ساختار فرستنده و گیرنده رادیویی که در پایه یازدهم قرار می‌گیرد.
  • تعمیر تلویزیون رنگی و ال‌سی‌دی با مدارات تشکیل دهنده آنها که در پایه دوازدهم قرار می‌گیرد.

هدف رشته‌ی سیستم‌های صوتی و تصویری

هدف اصلی رشته‌های گروه تحصیلی کارودانش، ورود مستقیم فارغ‌التحصیلان به بازار کار است.

هدف این رشته تربیت نیروی انسانی ماهر تعمیرکار است که بتواند با کسب تجربه و مهارت به صورت تخصصی به تعمیر و نگهداری انواع سیستم‌های صوتی، ضبط صوت‌های خودرو، سیستم‌های صوتی سالن‌های نمایش و… بپردازد.

بازارکار و فرصت‌های شغلی سیستم‌های صوتی و تصویری

هنرجویان این رشته بعد از فراغت از تحصیل می‌توانند در مقطع کاردانی یا کارشناسی در دانشگاه‌های جامع علمی ‌- کاربردی و یا دانشگاه‌ آزاد و یا دانشگاه فنی و حرفه‌ای در رشته‌های مرتبط با الکترونیک ادامه تحصیل دهند و پس از آن وارد دوره بازار کار متنوع رشته الکترونیک شوند.

از جمله زمینه‌های کاری این رشته می‌توان به طراحی مدارات الکترونیکی، طراحی و مونتاژ سخت‌‌افزارهای الکترونیکی، کارگاه‌های تعمیرات لوازم صوتی و تصویری، تعمیرات موبایل، تعمیرات رایانه، تعمیرات دستگاه‌های برق اضطراری، تعمیرات دستگاه‌های چاپ و تکثیر و … اشاره کرد.

توانایی‌های دانش‌آموختگان رشته‌ی سیستم‌های صوتی و تصویری

دانش‌آموختگان پس از گذراندن دوره‌های سه ساله توانایی‌هایی در حرفه‌های مختلف مربوط به این رشته كسب می‌نمایند كه عبارتند از:

  • توانایی تعمیر انواع ضبط‌های صوت
  • توانایی تعمیر تلویزیون‌های رنگی
  • توانایی تعمیر تلویزیون‌های پیشرفته
  • توانایی تعمیر انواع دستگا‌های صوتی و تصویری

سخن آخر

امروزه با پیشرفت تکنولوژی، تجهیزات و سیستم های متنوع صوتی و تصویری خودرو به بازار عرضه شده است. انواع سیستم صوتی و تصویری محصولاتی هستند که در خودرو قرار گرفته و در صورت لزوم می توانند توسط کاربر به روش های مختلف اضافه شوند تا سطح راحتی را به بالاترین نقاط برساند. لذا شناخت کلی قطعات سیستم های صوتی خودرو حائز اهمیت است. این قطعات اصلی از واحد اصلی، بلندگوها و آمپلی فایرها تشکیل شده است.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *