رشته « طراحی و توسعه صفحات وب » در زمینه صنعت از گروه «برق و رایانه» قرار دارد.
طراحی وب (به انگلیسی: Web design) به مهارت ساخت و راهاندازی صفحات وب گفته میشود. طراح وب با در نظر گرفتن هدف سایت و مخاطبان آن و با استفاده از المانهای متناسب با رویکرد سایت و به کمک ذهن خلاق و ذوق هنری خود در بکار بردن ابعاد و رنگها، طرحی خلق میکند که ضمن ایجاد یکپارچگی در کلیه صفحات وب گاه، نمای تکرار شونده و خستهکننده را به مخاطب القا نکند.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع متوسطه دوم رشتهی طراحی و توسعه صفحات وب، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع متوسطه دوم رشتهی طراحی و توسعه صفحات وب
برای انتخاب این رشتهی تحصیلی در مقطع متوسطه دوم و به طور کلی ورود به مدارس کارودانش، داشتن شرایط زیر لازم است:
- مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درسهای ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره اول بدون ضریب کمتر از 36 نباشد.
- نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 و نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه میشود.
- مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد.
ماهیت رشتهی طراحی و توسعه صفحات وب – شاخهی تحصیلی کارودانش
رشتهی طراحی و توسعه صفحات وب یکی از رشتههای شخهی کارودانش است و دارای 7 مهارت است که معادل 46 واحد درس تخصصی در دیپلم به حساب میآید.
این مهارتها شامل رایانه کار مقدماتی، رایانه کار پیشرفته، طراح امور گرافیکی با رایانه، طراح صفحات وب مقدماتی در ترم یک و طراح صفحات وب پیشرفته، کاربر Flash ، کاربر Adobe Premier در ترم دوم میباشد.
تعداد ساعات آموزشی درسی استاندارد رشتهی طراحی و توسعه صفحات وب – شاخهی تحصیلی کارودانش
- تعداد ساعات آموزش دروس عمومی: 42
- تعداد ساعات آموزش دروس مهارتی (شایستگیهای فنی): 51
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای غیر فنی: 9
- تعداد ساعات آموزش دروس شایستگیهای پایه فنی: 0
- تعداد ساعات آموزش دروس اختیاری/انتخابی: 4
- جمع کل ساعات آموزشی: 106
نکته: کارورزی متناسب با رشته مهارتی ۲۴۰ ساعت اجرا و زمان ۱۱۰-۸۵ ساعت برای ارزشیابی مبتنی بر شایستگی از استانداردهای مهارت در طول سال تحصیلی به آموزش مجموعه استانداردهای هر پایهی تحصیلی اضافه میشود. همچنین ارزشیابی شایستگیهای حرفهای جهت کسب اهداف یادگیری به صورت فرآیندی و نتیجه محور خواهد بود.
استاندارد مهارت اختیاری/انتخابی از جدول دروس (پیوست شماره ۱) که حاوی شایستگیهای پایه فنی/فنی میباشد، با توجه به زمینه آموزشی رشته مهارتی، توسط واحد آموزشی انتخاب و تدریس میگردد.
اطلاعات دروس و چارت درسی رشتهی طراحی و توسعه صفحات وب
دوره متوسطه دوم رشتهی طراحی و توسعه صفحات وب – شاخهی تحصیلی کارودانش:
دریافت فایل PDF
مهارتها و آموزشهای عملی رشتهی طراحی و توسعه صفحات وب
هنرجویان این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی باید مهارتهای تخصصی ذیر را بگذرانند:
- طراح امور گرافیکی با رایانه
- طراح صفحات وب (مقدماتی)
- طراح صفحات وب (پیشرفته)
- کاربر adobe premier
هدف رشتهی طراحی و توسعه صفحات وب
هدف اصلی رشتههای گروه تحصیلی کارودانش، ورود مستقیم فارغالتحصیلان به بازار کار است.
هدف این رشته، تربیت نیروی انسانی ماهر در زمینه ایجاد صفحات وب ایستا و پویا با استفاده از Html و PHP و JavaScript و استفاده از نرمافزارهای Photoshop و Flash و Dreamweaver است.
بازارکار و فرصتهای شغلی طراحی و توسعه صفحات وب
فارغالتحصیلان این رشته به طور ویژه میتوانند ایجاد طراحی و پشتیبانی سایتهای اینترنتی را انجام دهند، اما به طور عمومی مشاغل زیر را نیز میتوانند برعهده بگیرند:
منشی کامپیوتری، مسئول کارگاههای آموزشی، کمک مربی آموزش کامپیوتر، راهبر سیستمهای کاربردی کامپیوتر، مسئول آرشیوهای نرمافزاری، کمک برنامهساز سیستمهای کاربردی کامپیوتر، برنامهساز سیستمهای کاربردی کامپیوتر، مربی آموزش کامپیوتر، دستیار تولیدکننده سیستمهای کامپیوتر، مستندساز سیستمهای کامپیوتر، نصاب و راهبر دستگاههای کامپیوتر، سرپرست اتاق کامپیوتر، سرپرست راهبری شبکههای محلی کامپیوتر، راهبر روندهای کنترل فرایندهای صنعتی.
تواناییهای دانشآموختگان رشتهی طراحی و توسعه صفحات وب
- شناخت مبانی و مفاهیم رایانه ای و IT
- کار با سیستم عامل ویندوز XP
- شناخت مفاهیم شبکه و راه اندازی شبکه Peer to Peer
- کار با اینترنت و نرم افزار های ویروس یاب
- کار با واژه پرداز Word، کار با صفحه گسترده Excel
- کار با نرم افزار ارائه مطلب Power point
- کار با بانک های اطلاعاتی Access
سخن آخر
هدف تربیت نیروی انسانی ماهر در زمینة اجرا و ویرایش طرحهای گرافیکی با تکیه بر بکارگیری عناصر خط ،نقطه،سطح و …جهت ایجاد تصاویرمتحرک برای محیط وب وایجاد صفحات وب ایستا وپویا با استفاده از Html و نرمافزارهای FlashوVisual Interdeve و Dreamweavrr می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید