معرفی جامع رشته‌ی مبل‌سازی مدرن + چارت دروس


مبل‌سازی مدرن

رشته «مبل‌سازی مدرن» در زمینه صنعت از گروه «مکانیک» قرار دارد.

مبل‌سازی یکی از صنایع قدیمی و مهم در جهان است که هنوز هم به عنوان یک صنعت بسیار مهم در بسیاری از کشورها شناخته می‌شود. 

در این مطلب از پایگاه اطلاع‌رسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع متوسطه دوم رشته‌ی مبل‌سازی مدرن، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن می‌پردازیم.

ورود به مقطع متوسطه دوم رشته‌ی مبل‌سازی مدرن

برای انتخاب این رشته‌ی تحصیلی در مقطع متوسطه دوم و به طور کلی ورود به مدارس کارودانش، داشتن شرایط زیر لازم است:

  • مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس‌های ریاضی و کار و فناوری در سه پایه دوره اول بدون ضریب کمتر از 36 نباشد.
  • نمره درس ریاضی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 2 و نمره درس کار و فناوری در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می‌شود.
  • مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 180 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 12 باشد.

ماهیت رشته‌ی مبل‌سازی مدرن   شاخه‌ی تحصیلی کارودانش

رشته مبل سازی مدرن در شاخه‌ی کارودانش به طراحی و ساخت مبلمان با استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته و مواد اولیه مدرن است. این رشته شامل طراحی و ساخت انواع مبلمان شامل صندلی، کاناپه، تختخواب و میز است که با استفاده از موادی همچون چوب، فلز، پارچه، چرم و پلاستیک ساخته می‌شوند.

تعداد ساعات آموزشی درسی استاندارد رشته‌ی مبل‌سازی مدرن   شاخه‌ی تحصیلی کارودانش

  • تعداد ساعات آموزش دروس عمومی: 42
  • تعداد ساعات آموزش دروس مهارتی (شایستگی‌های فنی): 51
  • تعداد ساعات آموزش دروس شایستگی‌های غیر فنی: 9
  • تعداد ساعات آموزش دروس شایستگی‌های پایه فنی: 0
  • تعداد ساعات آموزش دروس اختیاری/انتخابی: 4
  • جمع کل ساعات آموزشی: 106

نکته: کارورزی متناسب با رشته مهارتی ۲۴۰ ساعت اجرا و زمان ۱۱۰-۸۵ ساعت برای ارزشیابی مبتنی بر شایستگی از استانداردهای مهارت در طول سال تحصیلی به آموزش مجموعه استانداردهای هر پایه‌ی تحصیلی اضافه می‌شود. همچنین ارزشیابی شایستگی‌های حرفه‌ای جهت کسب اهداف یادگیری به صورت فرآیندی و نتیجه محور خواهد بود.

استاندارد مهارت اختیاری/انتخابی از جدول دروس (پیوست شماره ۱) که حاوی شایستگی‌های پایه فنی/فنی می‌باشد، با توجه به زمینه آموزشی رشته مهارتی، توسط واحد آموزشی انتخاب و تدریس می‌گردد.

اطلاعات دروس و چارت درسی رشته‌ی مبل‌سازی مدرن

دوره متوسطه دوم رشته‌ی مبل‌سازی مدرن   شاخه‌ی تحصیلی کارودانش:

دریافت فایل PDF

مهارت‌ها و آموزش‌های عملی رشته‌ی مبل‌سازی مدرن

هنرجویان در این رشته علاوه بر گذراندن دروس عمومی چهار استاندارد مهارت شغلی را گذرانده و در انتهای هر استاندارد به توانایی‌های ذیل دست می‌یابد:

  • استاندارد طراحی: در این استاندارد هنرجو با شناخت مبانی هندسی و انواع طرح استاندارد آشنا شده و به توانایی طراحی اصولی دست می‌یابد.
  • استاندارد شناسایی مواد و ماشین‌آلات: در این استاندارد هنرجو با شناخت و شناسایی مواد و ماشین‌آلات می‌تواند با بهترین روش و مواد به تولید مبلمان بپردازد.
  • استاندارد اندازه مبل و ارگونومی بدن: در این استاندارد هنرجو با انواع استانداردهای تولید مبل آشنا شده و با توجه به شناخت اندازه و حالت‌های بدن و ارگونومی آن می‌تواند در تولید مبلمان استاندارد فعالیت کند.
  • استاندارد تولید مبلمان: در این استاندارد هنرجو روش‌های مختلف تولدی مبلمان را آموزش می‌بیند و قادر به تولید مبلمان استاندارد می‌باشد.

هدف رشته‌ی مبل‌سازی مدرن

هدف اصلی رشته‌های گروه تحصیلی کارودانش، ورود مستقیم فارغ‌التحصیلان به بازار کار است.

دیپلم مبل‌سازی مدرن یکی از دوره‌های آموزشی است که به دانش‌آموزان و علاقه‌مندان به صنعت مبلمان و دکوراسیون داخلی ارائه می‌شود. هدف از این دیپلم، آموزش مهارت‌های لازم برای طراحی، ساخت و تعمیر مبلمان به‌روزرسانی شده و متناسب با نیازهای روز بازار است.

بازارکار و فرصت‌های شغلی مبل‌سازی مدرن

شرایط و نحوه ادامه تحصیل: بعد از فراغت از تحصیل می‌تواند در مقطع کاردانی در آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای در رشته مرتبط ادامه تحصیل دهد.

آینده شغلی و بازار کار: فارغ‌التحصیلان می‌توانند با توجه به نیاز شدید بازار در مراکز تولیدی شرکتی و یا خصوصی به ادامه فعالیت مشغول شوند این رشته از معدود رشته‌هایی است که آینده بسیار روشنی داشته و می‌تواند سوددهی بسیار بالایی در شرایط کنونی بازار داشته باشد.

توانایی‌های موردنیاز برای رشته‌ی مبل‌سازی مدرن

کسانی که وارد این رشته می‌شوند در ابتدا باید علاقه و استعداد لازم را برای ورود به این رشته داشته باشند. شرایط کاری این رشته به صورت کارگاهی می‌باشد و کسانی که این رشته را انتخاب می‌کنند باید حتما این موضوع را در نظر بگیرند که ممکن است مجبور باشند ساعت‌های طولانی را برای تولید مبلمان در کارگاه بمانند. این رشته یک رشته تولیدی است و نیاز به خلاقیت و هوش و دقت دارد. کسانی که این رشته را انتخاب می‌کنند باید به کارهای تولیدی و خلق کردن علاقه‌مند باشند و بتوانند با خلاقیت و دانش و استانداردهای ممکن یک مبلمان زیبا و استاندارد را تولید کنند. همچنین این نکته را نیز باید ذکر کرد که برای ورود به این شغل توانایی جسمانی و شرایط بدنی مناسب نیز حائز اهمیت است و عزیزانی که می‌خواهند این رشته را انتخاب کنند باید تمامی این موارد را در مد نظر خود قرار دهند.

سخن آخر

در دنیای امروز مبلمان یکی از ملزومات اساسی زندگی افراد محسوب می‌شود و مبل‌سازی از رشته‌های مورد توجه گروه صنعت است و تقریبا بیشتر افراد با این صنعت آشنایی داشته و از توجه خاصی برخوردار است.

این دیپلم می‌تواند به‌عنوان یک گام مهم در مسیر حرفه‌ای افراد علاقه‌مند به صنعت مبلمان و دکوراسیون داخلی محسوب شود و زمینه‌ساز توسعه مهارت‌های فنی و هنری آن‌ها باشد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *