کارشناسیارشد سیاستگذاری عمومی گرایش ملی + چارت دروس
معرفی جامع کارشناسیارشد سیاستگذاری عمومی گرایش ملی + چارت دروس
سیاستگذاری عمومی (به انگلیسی: Public Policy)، شاخهای کاربردی از علوم انسانی است که در چند دههی گذشته مطرح و به سرعت در حوزههای گوناگون گسترش یافته است، به طوری که توسعه علم سیاستگذاری عمومی به عنوان یک رشتهی دانشگاهی «میانرشتهای»، «مسأله محور» و «ارزش محور» امروزه به تکیهگاه اصلی حکومتها برای اداره جوامع تبدیل شده است. با این وجود، تأسیس این رشته در ایران تأخیری طولانی داشته و عمری کمتر از یک دهه دارد.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع کارشناسیارشد رشتهی سیاستگذاری عمومی گرایش ملی، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع کارشناسیارشد سیاستگذاری عمومی گرایش ملی
کارشناسیارشد رشتهی سیاستگذاری عمومی گرایش ملی، توسط دانشگاههای سراسری و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشود. داوطلبان میتوانند با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی (به عنوان استعداد درخشان)، در دورهی کارشناسی ارشد این رشته به تحصیل بپردازند.
ماهیت رشتهی کارشناسیارشد سیاستگذاری عمومی گرایش ملی
سیاستگذاری عمومی شاخه ای از علوم سیاسی است که به مطالعه مجموعه اقدامات دولتی می پردازد. اقدامات دولت هم به عنوان متغیر مستقل و هم به عنوان متغیر وابسته میتواند مورد بحث قرار گیرد.
مجموعه اقدامات دولتی موضوعی است که به لحاظ تنوع بسیار وسیع است و حوزه هایی چون سیاست بهداشتی، سیاست کشاورزی، سیاست صنعتی و سیاست مالیاتی، سیاست دفاعی، سیاست آموزشی، سیاست حمل و نقل، سیاست مسکن، سیاست رفاهی و غیره را در بر میگیرد.
رشتهی سیاستگذاری عمومی در زمینهی ملی به مباحثی مانند: مبانی، اصول و الگوهای سیاستگذاری و مدیریت اسلامی، کاربرد نظریهای در سیاستگذاری عمومی در جمهوری اسلامی ایران، اقتصاد سیاسی در ایران معاصر و… میپردازد.
تعداد واحدهای درسی کارشناسیارشد سیاستگذاری عمومی گرایش ملی
طول دورهی تحصیل در مقطع کارشناسیارشد، 4 ترم تحصیلی و بهطور معمول دو سال و سقف مدت تحصیل این دوره ۳ سال تعیین شدهاست.
تعداد کل واحدها: 32 واحد
دروس اختصاصی: 12 واحد
دروس اختیاری: 14 واحد
پایان نامه: 6 واحد
اطلاعات دروس و چارت درسی کارشناسیارشد سیاستگذاری عمومی گرایش ملیکارشناسیارشد سیاستگذاری عمومی گرایش ملی:دریافت فایل PDFهدف رشتهی سیاستگذاری عمومی گرایش ملی
با توجه به اهمیت روزافزون نقش سیاستگذاری عمومی در مدیریت و توسعه کشور، این رشته بستری مناسب برای آموزش و تربیت نیروی انسانی متخصص در این بخش مهم را فراهم میکند. رشته سیاستگذاری عمومی با هدف آمادهسازی دانشجویان برای تحلیل، ارزیابی و تدوین سیاستهای مؤثر در سطوح مختلف حکومتی و اجرایی طراحی شده است.
اهمیت رشتهی سیاستگذاری عمومی گرایش ملی
سیاستگذاری عمومی به عنوان یک حوزه کلیدی در علوم اجتماعی، نقش حیاتی در تدوین و اجرای سیاستهای مؤثر و کارآمد در بخش های مختلف جامعه و مدیریتی دارد و این رشته میتواند بستری مناسب برای تربیت متخصصان در این حوزه را فراهم کند.
آینده شغلی و بازار کار رشتهی سیاستگذاری عمومی گرایش ملی
فارغ التحصیلان گرایش سیاستگذاری عمومی، علاوه بر حوزه های علوم سیاسی به واسطه توان مندی های کاربردی، تحلیلی و حل مسئله که کسب نموده اند، در حوزه های زیر نیز میتوانند به صورت تخصصی مشغول به کار شوند:
در نهادها و موسساتی که به تحلیل برنامه ها و ارزیابی سیاستها مشغول هستند؛ مانند مراکز افکار سنجی، صدا و سیما، پژوهشگاه ها و.. .
در نهاد ها و موسساتی که به مسئله شناسی و آسیب شناسی مدیریت و اداره امور عمومی در زیر حوزه های سیاستگذاری مشغولند.
تحلیلگر الگوهای تحول اداری وتحلیل سازمانی سیاستگذاری در نهادهای سیاستگذار مانند سازمان مدیریت و برنامه ریزی.
تحلیلگر سیاستگذاری عمومی و فرایندها و روشهای سیاستگذاری و برنامه ریزی در مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری.
علاوه بر محورهای های مطالعاتی فوق می توانند در نهادهای طرح و برنامه دستگاههای مرتبط با حوزه و زیر-بخش سیاستگذاری که تخصص کسب کرده اند مانند محیط زیست، شهرداری، رفاه، انرژی، بهداشت، مالیات، کار، مسکن و غیره مشغول به کار شوند.
زمینههای تحقیقاتی سیاستگذاری عمومی گرایش ملی
برخی از پژوهشهای انجام شده در این رشته عبارتاند از:
سخن آخر
بهبود کیفیت خطمشیهای عمومی چالش بزرگ فراروی همه کشورهاست. زیرا خطمشیهای بیکیفیت تبعات سنگینی از جمله نهادینه شدن فقر، هدر رفتن منابع ملی و در نهایت مخدوش شدن اعتماد عمومی در پی دارد. مطالعات متعددی بر نقش خطمشیهای خوب در ارتقا عملکرد ملی تاکید داشته اند. با این اوصاف کیفیت خطمشیهای عمومی به محیط ملی و بینالمللی هر کشور بستگی دارد.
دیدگاهتان را بنویسید