عوامل موثر در انتخاب شاخه و رشته تحصیلی دانشآموزان جهت انتخاب رشته انسانی نهم به دهم شامل موارد زیر میشود:
علاقه دانش آموز به رشته انسانی(با اثر 10 درصدی)
نظر و عقیده پدر، مادر و همینطور خود دانشآموز برای انتخاب رشته انسانی (با اثر 5 درصدی)
نمرهای که فرد در آزمونهای مشاورهای برای ورود به رشته انسانی به دست آورده است (با اثر 35 درصدی)
نظر مشاور تحصیلی دانشآموز (با اثر 10 درصدی)
نظر معلمهای دانش آموز در مورد شرایط تحصیلی وی برای ورود به رشته انسانی (با اثر 10 درصدی)
نمرههایی که فرد دانشآموز در انواع دروس مورد نیاز برای ورود به رشته انسانی به دست آورده است (با اثر 35 درصدی در انتخاب رشته)
ماهیت رشتهی علوم انسانی
رشته انسانی، رشته ای است در رابطه با عوامل انسانی، در واقع برای بررسی و مطالعه رفتارهای افراد در هر محیط اجتماعی و فردی است.
رشته انسانی در مورد تمدن انسانها و ویژگیهای آنها مطالعه میکند و آموزش می دهد؛ در مورد زبانهای مختلف باستانی و مدرن، دین و مذهبهای مختلف کشورها، باستانشناسی و تاریخ، اقتصاد، فلسفه و منطق و… را مورد بررسی قرار میدهد.
تعداد واحدهای درسی استاندارد رشتهی علوم انسانی
طول دورهی تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته، 8 ترم تحصیلی و برابر با 4 سال است.
تعداد کل واحدها : 140 واحد
دروس عمومی: 20 واحد
دروس پایه: 20 واحد
دروس تخصصی: 63 واحد
دروس اختیاری: 37 واحد
اطلاعات دروس و چارت درسی رشتهی علوم انسانیدوره متوسطه دوم رشتهی علوم انسانی:
دریافت فایل PDF
هدف رشتهی علوم انسانی
هدفی که رشته انسانی دنبال میکند این است که ارتباطات انسانها با جامعه را تقویت کند. به طور کلی هر چیزی که به وجوه انسانی مربوط باشد، در این رشته مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرد. تمام مسائل مربوط به انسانها در حیطه علوم انسانی قرار میگیرند.
مثلاً اقتصاد و حقوق قضایی، ادبیات، روانشناسی و جامعه شناسی، زبان شناسی، فلسفه و منطق، تاریخ، مذاهب مختلف و جغرافیا همه از علومی هستند که در ارتباط مستقیم با انسانها بوده و در این رشته تحصیلی مورد مطالعه و بررسی قرار میگیرند.
بازارکار و فرصتهای شغلی رشتهی علوم انسانی
وقتی نام رشته انسانی به میان میآید، اغلب افراد به یاد حقوق و روانشناسی میافتند، اما مشاغل این رشته تنوع بسیار زیادی داشته و شامل رشتههای مختلف است. برخی از محبوبترین این مشاغل عبارتند از:
مدرس زبان و ادبیات فارسی، متخصص جغرافیای سیاسی، کارشناس جغرافیا و برنامهریزی شهری، مدیریت فناوری اطلاعات، مدیریت قراردادهای بین المللی نفت و گاز، کارافرینی، آیندهپژوهی و مدیریت تکنولوژی، کارشناس گردشگری و…
تواناییهای مورد نیاز رشتهی علوم انسانی
حافظه قوی برای حفظ مطالب
تحلیل و تجزیه قوی
علاقمند به مفاهیم فلسفه، روانشناختی، امور تربیتی و اجتماعی
فنبیان قوی
اجتماعی بودن
داشتن روحیهی پرسشگری
ذهن تحلیلگر
جستوجوگر بودن
صبور بودن
اهل مطالعه بودن
مهارتها و تواناییهای فارغالتحصیلان رشتهی علوم انسانی
بسیاری از افرادی که در این رشته تحصیل میکنند، میتوانند به روانشناسان، مربیان، دبیران و نویسندگان موفق تبدیل شوند. علاقه به موضوعات مختلف اجتماعی، تاریخی و فلسفی نیز میتواند نشاندهندهٔ موفقیت در این رشته باشد.
به همین دلیل، افرادی که به دنبال فهم بهتری از جامعه و فرهنگ و انسانها هستند، میتوانند در علوم انسانی به موفقیتهای بزرگی دست یابند.
سخن آخر
در مجموع میتوان گفت در هر یک از رشتههای علوم انسانی که تحصیل کنید، میتوانید پس از فارغالتحصیلی وارد بازار کار شوید، به شرطی که دانش و مهارت کافی را در رشته خود داشته باشید. در غیر این صورت، صرف گرفتن یک مدرک نمیتواند شما را به یک شغل مناسب برساند. آنچه که آینده شغل های رشته انسانی را برای شما تضمین میکند، تلاش و کوشش برای کسب مهارت و دانش است.
دیدگاهتان را بنویسید