دکتری علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی + چارت دروس


دکتری علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی

معرفی جامع دکتری علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی + چارت دروس

دکتری علوم ساسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی از پیچیده‌ترین مفاهیمی است که در حوزهٔ علوم اجتماعی مطرح می‌باشد. کنش سیاسی، علمی است که به تحلیل پدیده‌های سیاسی از منظر جامعه‌شناختی می‌پردازد و از علوم میان رشته‌ای مرتبط با علوم سیاسی و جامعه‌شناسی است. بررسی رابطه میان جامعه، نیروها و گروه‌های اجتماعی و ساختار قدرت سیاسی از موضوعات عمده این رشته‌ است.

در این مطلب از پایگاه اطلاع‌رسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع دکتری تخصصی رشته‌ی علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن می‌پردازیم.

ورود به مقطع دکتری تخصصی رشته‌ی علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی

دکتری تخصصی رشته‌ی علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی، توسط دانشگاه‌های سراسری و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ارائه می‌شود. داوطلبان می‌توانند با شرکت در آزمون ورودی مقطع دکتری (Ph.D)  در دوره‌ی دکتری تخصصی این رشته به تحصیل بپردازند.

ماهیت دکتری تخصصی رشته‌ی علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی

موضوع اصلی جامعه‌شناسی سیاسی، بررسی رابطهٔ میان دولت، قدرت سیاسی و قدرت دولتی از یک سو و جامعه و قدرت اجتماعی یا نیروهای اجتماعی از سوی دیگر است و هم چنین موضوع جامعه‌شناسی سیاسی شامل توضیح جایگاه دولت در درون شبکهٔ پیچیدهٔ علایق و منافع اجتماعی و اقتصادی و روابط حاصل از آن است.

در این گرایش به مباحثی مانند: جامعه‌شناسی توسعه، جامعه‌شناسی وسایل ارتباط جمعی و … پرداخته می‌شود.

تعداد واحدهای درسی دکتری تخصصی علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی

طول دوره‌ی تحصیل در مقطع دکتری، در رشته‌های پزشکی معمولاً ۴ سال بعد از دوره‌ی دکترای حرفه‌ای و در رشته‌های فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی، کسب دانشنامه (مدرک) در مقطع دکترای تخصصی معمولاً نیازمند بین ۴ سال تحصیل و پژوهش پس از دوره‌ی کارشناسی ارشد و ارائه‌ی یک نوآوری در قالب پایان‌نامه‌ی دوره‌ی دکتری تخصصی است که رساله نامیده می‌شود.

دوره دکتری این رشته دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی (تدوین رساله) می باشد.

  • تعداد کل واحدها: 36 واحد
  • واحدهای درسی: 18 واحد
  • دروس پژوهشی و رساله: 18 واحد

اطلاعات و سرفصل دروس دکتری تخصصی علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی

دکتری تخصصی رشته‌ی علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی:

دریافت فایل PDF

هدف دکتری تخصصی رشته‌ی علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی

هدف دوره دكتری جامعه ‏شناسی تربیت و تأمین نیروی انسانی ماهر و متخصص در حوزه‏ های مختلف جامعه‏‌شناسی جهت تدریس این رشته در دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالی، انجام تحقیقات تخصصی، هدایت علمی مراكز پژوهشی و مدیریت مؤسسات مختلف اجتماعی و فرهنگی است.

اهمیت دکتری تخصصی رشته‌ی علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی

در جوامع امروزی سیاست چنان با تاروپود زندگی مردم آمیخته شده که همگان خواه‌ناخواه با آن سروکار دارند؛ یا بر آن تأثیر می‌گذارند یا از آن متأثر می‌شوند.

عمده‌ترین مهارت کسب‌شده شناخت سیاست در حوزه‌های نظری و همچنین عملی از سیاست داخلی گرفته تا سیاست بین‌الملل  و سیاست خارجی است. برپایة این شناخت، دانش‌آموختگان رشته علوم سیاسی که از دانش و بینش سیاسی برخوردار گشته‌اند، دارای مهارت‌های لازم به‌عنوان تحلیل‌گر، پژوهشگر و یا کارشناس می‌شوند و توانایی تجزیه‌وتحلیل مسائل و موضوعات سیاسی در حوزه‌های گوناگون به‌شیوه تخصصی را به‌دست می‌آورند. 

آینده شغلی و بازار کار دکتری تخصصی علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی

دانشجویان ایرانی دانش‌آموخته از رشته جامعه‌شناسی سیاسی در مقطع تحصیلات تکمیلی، در صورت بهره‌مندی از ظرفیت علمی و تحقیقی قابل توجه می‌توانند در یکی از عرصه‌های ذیل مشغول فعالیت‌های اجرایی یا علمی شوند:

  • وزارت کشور و سایر نهادهای دولتی و نیمه‌دولتی که به نوعی درگیر فعالیت‌های اجتماعی ـ سیاسی هستند؛ مانند احزاب و سمن‌ها و…
  • سازمان صدا و سیما برای تولید برنامه‌های خبری و تحلیلی و مستندهای سیاسی و اجتماعی؛ همچنین عرصه مطبوعات (روزنامه‌ها و مجلات)، خبرگزاری‌ها و فضای مجازی برای تولید محتوا در زمینه موضوعات مرتبط با سیاست جامعه؛
  • مراکز علمی و تحقیقاتی (اعم از دولتی و خصوصی) مانند مرکز پژوهش‌های استراتژیک ریاست جمهوری، مرکز پژوهش‌های مجلس، مرکز پژوهش‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام و ده‌ها پژوهشکده و اندیشکده که در زمینه مطالعات اجتماعی و سیاسی فعالیت‌های علمی دارند.
  • دانشکده‌ها و گروه‌های علوم سیاسی، علوم اجتماعی، ارتباطات (سیاسی) و عضویت به عنوان هیأت علمی و مانند آن.

سخن آخر

دکتری علوم سیاسی گرایش جامعه‌شناسی سیاسی رشته‌ای است که به طور گسترده به مطالعه دولت‌ها، جوامع و امور سیاسی شهرت دارد. تجزیه و تحلیل روندهای اجتماعی که مستقیماً بر پیشرفت سیاسی تأثیر می گذارد، تمرکز اصلی جامعه‌شناسی سیاسی است و برای درک این موضوع، زمینه تاریخی نیروهای سیاسی و نظریه ها، شکل گیری و رفتار گروه های اجتماعی در مورد دولت عمدتاً مورد تحقیق قرار می گیرد.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *