دکتری مدیریت فرهنگی گرایش برنامهریزی فرهنگی + چارت دروس
معرفی جامع دکتری تخصصی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش تصمیمگیری و خطمشیگذاری مدیریت در امور فرهنگی (برنامهریزی فرهنگی) + چارت دروس
برنامهریزی فرهنگی مبتنی بر سرمشق ها و الگوهای فرهنگی موجود در جامعه است. به عبارت دقیق تر برنامه ریزی فرهنگی فرایند تشخیص پروژه ها، طراحی برنامه ها و مدیریت استراتژی های اجرا را گویند. هدف این نوع برنامه ریزی درواقع یک نگرش فرهنگی به انواع سیاست گذاری های عمومی است.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش برنامهريزی فرهنگی، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش برنامهریزی فرهنگی
دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی – برنامهريزی فرهنگی، توسط دانشگاههای سراسری و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشود. داوطلبان میتوانند با شرکت در آزمون ورودی مقطع دکتری (Ph.D) در دورهی دکتری تخصصی این رشته به تحصیل بپردازند.
ماهیت دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش برنامهریزی فرهنگی
دکتری مدیریت فناوری و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت برنامهریزی فرهنگی به فرايند برنامهريزی، سازماندهی، هدايت و رهبری و نظارت بر مجموعهای از فعاليتها كه در راستای انتقال، تثبيت و ترويج و تكامل فرهنگی مشخصی، با تمامی اجزا و عناصر آن، دنبال میشود، میپردازد.
این رشته در مقطع دکتری شامل مباحثی چون مطالعات جدید در مسائل فرهنگی، تئوریهای خطمشیگذاری توسعه فرهنگی، استراتژیهای مدیریت امور فرهنگی، اجرا و ارزیابی طرحهای فرهنگی و… میباشد.
تعداد واحدهای درسی دکتری تخصصی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش برنامهریزی فرهنگی
طول دورهی تحصیل در مقطع دکتری، در رشتههای پزشکی معمولاً ۴ سال بعد از دورهی دکترای حرفهای و در رشتههای فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی، کسب دانشنامه (مدرک) در مقطع دکترای تخصصی معمولاً نیازمند بین ۴ سال تحصیل و پژوهش پس از دورهی کارشناسی ارشد و ارائهی یک نوآوری در قالب پایاننامهی دورهی دکتری تخصصی است که رساله نامیده میشود.
دوره دکتری این رشته دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی (تدوین رساله) می باشد.
تعداد کل واحدها: 36 واحد
واحدهای درسی: 18 واحد
دروس پژوهشی و رساله: 18 واحد
اطلاعات و سرفصل دروس دکتری تخصصی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش برنامهریزی فرهنگیدکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش برنامهریزی فرهنگی:دریافت فایل PDFهدف دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش برنامهریزی فرهنگی
هدف از برگزاری این دوره، آموزش افراد متخصص است که توانایی مدیریت سازمانهای فرهنگی، انجام تحقیقات و پژوهشهای لازم در زمینهی امور فرهنگی کشور، ارائهی روشها و راهحلهای نوین برای حل مشکلات موجود در فضای فرهنگی کشور و … را داشته باشند.
اهمیت دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش برنامهریزی فرهنگی
در میان همه وظایف مدیریت برنامه ریزی از اساسیترین آنهاست که مانند پلی زمان حال را به آینده مرتبط می سازد. به عبارت دیگر برنامهریزی میان جایی که هستیم با جایی که میخواهیم به آن برویم پلی میسازد و موجب میشود تا آنچه را که در غیر آن حالت شکل نمیگیرد، پدید آید.از آنجایی که همه سازمانها به دنبال آنند که منابع محدود خود را برای رفع نیازهای متنوع و رو به افزایش خود صرف کنند. پوپایی محیط و وجود تلاطم در آن، و عدم اطمینان ناشی از تغییرات محیطی بر ضرورت انکار ناپذیر برنامه ریزی میافزاید.
آینده شغلی و بازار کار دکتری تخصصی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش برنامهریزی فرهنگی
فارغ التحصیلان این رشته میتوانند به عنوان مدیر فرهنگی، مجری مصوبات شورای هماهنگی تبلیغات دولت، فعالیت در راستای توسعه فرهنگی با توجه به سیاستگذاری دولت، استفاده از فناوریهای نوین ارتباطی و اطلاعاتی در توسعه فرهنگ، منتقد، تحلیلگر و پژوهشگر آثار رسانهای و فرهنگی فعالیت نمایند.
سخن آخر
تأثیرگذاری فعالیتهای فرهنگی منوط به تنظیم و جهتگیری تمامی تلاشها و منابع به سوی اهداف مشترک فرهنگی است و براین اساس برنامهریزی به عنوان مهمترین وظیفهی مدیریت فرهنگی مطرح میشود برنامهریزی برای نیل به توسعهی فرهنگی مستلزم درکی صحیح از توسعهی فرهنگی است.
اهمیت مقوله فرهنگ و تلاش برای تحقق اهداف فرهنگی در دنیای امروز لزوم برنامهریزی برای آموزش نیروهای متخصص در مدیریت امور فرهنگی را هر روز بیش از پیش نشان میدهند. آنچه در این زمینه مورد آموزش قرار میگیرد، تالشی در جهت کاهش نابسامانی ساختاری بخش فرهنگ در راستای هدف کالن و راهبردی پیشرفت و اعتلای جامعه است.
دیدگاهتان را بنویسید