معرفی جامع دکتری تخصصی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی + چارت دروس
به طور خلاصه مدیریت فرهنگ فرایندی است شامل شناخت و استفاده بهینه از فرهنگ موجود، تغییر یا تضعیف باورها و هنجارهای ناخواسته، تقویت باورها، ارزشها و هنجارهای خواسته و تثبیت فرهنگ مطلوب. فرهنگ را میتوان به دو نوع مطلوب و موجود تقسیم کرد.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی
دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی – مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی، توسط دانشگاههای سراسری و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشود. داوطلبان میتوانند با شرکت در آزمون ورودی مقطع دکتری (Ph.D) در دورهی دکتری تخصصی این رشته به تحصیل بپردازند.
ماهیت دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی
دکتری مدیریت فناوری و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی، شامل تحقیقات و فعالیتهای تخصصی به منظور حفظ ارزشهای فرهنگی و ساماندهی مراکز فرهنگی کشور میباشد.
این رشته در مقطع دکتری شامل مباحثی چون بررسی و شناخت مسائل فرهنگی، سیستمهای اطلاعاتی پیشرفته در مدیریت امور فرهنگی، برنامهریزی در مراكز فرهنگی و اطلاعاتی ایران، مدیریت پایگاههای فرهنگی و… میباشد.
تعداد واحدهای درسی دکتری تخصصی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی
طول دورهی تحصیل در مقطع دکتری، در رشتههای پزشکی معمولاً ۴ سال بعد از دورهی دکترای حرفهای و در رشتههای فنی مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی، کسب دانشنامه (مدرک) در مقطع دکترای تخصصی معمولاً نیازمند بین ۴ سال تحصیل و پژوهش پس از دورهی کارشناسی ارشد و ارائهی یک نوآوری در قالب پایاننامهی دورهی دکتری تخصصی است که رساله نامیده میشود.
دوره دکتری این رشته دارای دو مرحله آموزشی و پژوهشی (تدوین رساله) می باشد.
- تعداد کل واحدها: 36 واحد
- واحدهای درسی: 18 واحد
- دروس پژوهشی و رساله: 18 واحد
اطلاعات و سرفصل دروس دکتری تخصصی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی
دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی:
هدف دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی
هدف از برگزاری این دوره، آموزش افراد متخصص است که بتوانند در زمینهی حفظ ارزشها و مدیریت تخصصی امور فرهنگی و نهادهای فرهنگی نقشآفرینی نمایند. دانشآموختگان دکتری مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی با تحقیقات ویژه در این زمینه میتوانند با ایجاد نوآوری در زمینهی فعالیتهای فرهنگی، گامی ارزشمند برای تقویت این دانش در کشور شوند.
اهمیت دکتری تخصصی رشتهی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی
فرهنگ در حقیقت راه و رسم و شیوه زندگی است و نقش آن برای یک جامعه، به مثابه روح برای جسم آدمی است. همچنان که سلامت روحی و روانی انسان نیازمند عنایت جدی و برنامه ریزی و به کارگیری فعالیت و اقدامات مناسب است و هر گونه بی توجهی و غفلت از آن می تواند به حیات فردی انسان اختلال وارد آورد و آن را در معرض تهدید جدی قرار دهد، بی توجهی و عدم اهتمام لازم به مقوله ی فعالیت های فرهنگی نیز صدمات و لطمات جبران ناپذیری بر حیات یک ملت وارد آورده، آن را در معرض فرسودگی و نابودی قرار می دهد.
آینده شغلی و بازار کار دکتری تخصصی مدیریت و برنامهریزی امور فرهنگی گرایش مدیریت مراكز فرهنگی و اطلاعرسانی
فارغ التحصیلان این رشته میتوانند به عنوان مدیر فرهنگی، کارشناسی توسعه امور فرهنگی، مدیر پژوهشهای فرهنگی، کارشناسی بازاریاب فرهنگی، کارشناس ارزیابی فرهنگی، کارشناس برنامه ریزی فرهنگی و یا به عنوان پژوهشگر در این زمینه به فعالیت بپردازند.
سخن آخر
فرهنگ، کلیتی پیچیده از اندیشه و عمل است که همه اعتقادها، باورها، آرمانها، ارزشها، فنون و آداب و رسوم جامعه را در بر می گیرد، کیفیت زندگی را نمایان می سازد و شخصیت جامعه انسانی به شمار می رود.
فرهنگ بر نهاد سیرت و شخصیت ملت ها تاثیر می گذارد و چنانچه فرهنگی واسطه میان تفکر و تمدن گردد به تمدن نشاط قوت و نظم می بخشد چرا که حضور تفکر قدرت را در پی خود می آورد. باروری فرهنگی جامعه مستلزم تبادل و ارتباط و گوناگونی فرهنگها ، تبادل و تضارب اندیشه ها ، مشارکت در فعالیت های فرهنگی و خلاقیت فرهنگی و رشد توسعه دانش است.
دیدگاهتان را بنویسید