ریاضی-فیزیک و آینده‌ی تحصیلی آن!


آینده تحصیلی ریاضی-فیزیک

با انتخاب رشته ریاضی-فیزیک در دوره دوم متوسطه، می‌توانید گزینه‌های بسیار متنوعی را برای ادامه تحصیل در دانشگاه داشته باشید. رشته‌های دانشگاهی قابل انتخاب به ۴ مقطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد پیوسته و دکترای پیوسته تقسیم می‌شود.

در این مطلب از پایگاه اطلاع‌رسانی تحصیلی “دیپلم من”، به بررسی شرایط آینده‌ی تحصیلی رشته‌ی ریاضی-فیزیک می‌پردازیم.

معمولا اغلب رشته‌های زیرمجموعه‌ی ریاضی-فیزیک در دانشگاه، پس از کنکور سراسری به صورت پیوسته و در مقطع کارشناسی هستند. مدت زمان تحصیل در مقطع کاردانی (تقریباً دو سال)، مقطع کارشناسی پیوسته (تقریباً چهارسال)، مقطع کارشناسی ارشد پیوسته (تقریباً ۵ سال) و دکترای پیوسته (تقریباً ۵ تا ۶ سال) است.

رشته‌ی ریاضی-فیزیک مناسب چه کسانی است؟

آینده تحصیلی رشته‌ی ریاضی-فیزیک مبحثی است که ذهن بسیاری از متقاضیان را به خود مشغول می‌کند. طبیعتاً رشته‌ی ریاضی-فیزیک مناسب افرادی است که علاقه بسیاری به مباحث ریاضی و حل مسائل آن دارند. معمولاً اشخاصی که وارد تحصیل در این رشته می‌شوند، باید ذهن ریاضی قوی و قدرت تحلیل بالایی به دست آورند تا بتوانند در حوزه‌های مختلف علم ریاضی ادامه تحصیل دهند.

البته علاقه‌مندی به تنها کافی نیست و دانش‌آموز باید توانایی یادگیری و پرداختن به حل مسائل مختلف ریاضی و مسائل فکری و چالش‌های جدید ذهنی را داشته باشد که از جمله فاکتورهای مهم برای انتخاب رشته ریاضی محسوب می‌شود.

پرطرفدارترین رشته‌های دانشگاهی زیرمجموعه‌ی ریاضی-فیزیک

برخی از مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین رشته هایی که دانش‌آموزان پس از انتخاب رشته ریاضی-فیزیک در دانشگاه به سمت آن‌ها می‌روند عبارتند از:

علوم كامپيوتر، مهندسی كامپيوتر، مهندسی هوافضا، مهندسی عمران، مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی شهرسازی، مهندسی پلیمر، مهندسی معدن، مهندسی دریا، مهندسی پزشکی، مهندسی صنایع، فناوری اطلاعات و ارتباطات، ریاضی محض، ریاضی کاربردی، معماری، اقتصاد، فیزیک، شیمی، دكترای پيوسته بيوتكنولوژی و…

رشته‌ی ریاضی-فیزیک؛ شاه‌راهِ رشته‌های مهندسی!

برای ادامه‌ی تحصیل در بسیاری از رشته‌های مهندسی، نیاز به مدرک دیپلم ریاضی-فیزیک دارید. مسیر اصلی دسترسی به رشته‌هایی مثل: مهندسی عمران، مهندسی پزشکی، مهندسی مکانیک، مهندسی برق و … رشته‌ی ریاضی-فیزیک است و این یکی از دلایل محبوبیت این رشته‌ برای علاقه‌مندان به رشته‌های تخصصی مهندسی در دانشگاه است.

رشته‌های زیرمجموعه‌ی ریاضی-فیزیک بسیار متنوع هستند و بازار کار مناسبی در کشور دارند. همچنین اگر به فکر مهاجرت تحصیلی نیز باشید، انتخاب این رشته هوشمندانه به نظر می‌رسد.

آینده تحصیلی رشته ریاضی-فیزیک

در مقطع کارشناسی‌ارشد رشته‌ی ریاضی به دو دست کلی “ریاضی محض” و “ریاضی کاربردی” تقسیم می‌شود که هر کدام از این دو زیرگرایش‌های مختلف و متفاوتی دارد. ریاضی محض دارای زیرگرایش‌های آنالیز، جبر و هندسه است، اما ریاضی کاربردی زیرگرایش‌های آنالیز عددی و تحقیق در عملیات را در بر می‌گیرد.

ریاضی محض یا ریاضی کاربردی؟ مسئله این است!

زیرگرایش‌های محض بیشتر به مفاهیم محض و اصول اساسی ریاضی می‌پردازد و مطالبی که در این گرایش‌های وجود دارد بیشتر جنبه ذهنی دارد. در گرایش‌های مورد اشاره عمدتاً قضایای مهمی که در ریاضی کشف شده مورد توجه قرار می‌گیرد و اثبات آن‌ها به صورت دقیق مطرح می‌شود؛ بنابراین افرادی که تمایل بیشتری به اثبات و مطالب تصوری و موهومی دارند از این شاخه‌های ریاضی بیشتر لذت خواهند برد. کاربرد این گرایش‌ها در ریاضی کاربردی نیز به صورت محسوس دیده می‌شود و تقریباً در بسیاری از رشته‌ها دیگر نقش پر رنگی ایفا می‌کند.

زیرگرایش‌های ریاضی کاربردی بیشتر جنبه محاسباتی دارد و دانشجویانی که از محاسبه و عملیات محاسباتی لذت می‌برند، بهتر است این گرایش‌ها را انتخاب کنند. کسانی که از اثبات متنفر هستند، می‌توانند به راحتی به این گرایش وارد شوند که در تمام نقاط رشته‌های دانشگاهی ردپایی از دروس ریاضی کاربردی دیده می‌شود.

البته ادامه‌ی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ریاضی، تنها محدود به ریاضی محض و ریاضی کاربردی نیست و این مجموعه، بسیاری رشته‌های دیگر را نیز شامل می‌شود.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *