معرفی جامع رشتهی ریاضی – فیزیک + چارت دروس
ریاضی – فیزیک یا در ترجمهای تحتالفظیتر، فیزیک ریاضیاتی (به انگلیسی: Mathematical physics) به اعمال ریاضیات بر مسائل دانش فیزیک و نیز ابداع شیوههای مناسب ریاضی جهت تنظیم نظریّههای گوناگون در فیزیک میپردازد. در واقع، ریاضی فیزیک را میتوان بستری گسترده برای فیزیک نظری و فیزیک محاسباتی به حساب آورد. به بیانی دیگر میتوان گفت که ریاضی چارچوبی برای فیزیک است که این چارچوب در ریاضی فیزیک اعمال میشود.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع متوسطه دوم رشتهی ریاضی – فیزیک، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع متوسطه دوم رشتهی ریاضی – فیزیک
نحوه انتخاب رشتهی تحصیلی ریاضی-فیزیک در مقطع متوسطه دوم به این صورت است که پس از درک تواناییها، دانشآموزان باید نمرات دو درس ریاضی و علوم تجربی را در مقطع متوسطه اول در نظر بگیرند. مجموع این نمرات نباید از ضریب ۴۲ کمتر باشد. این نمرات در هر سه پایه متوسطه اول با ضریب ۳ محاسبه میشوند.
ورود به این رشته علاوه بر علاقهی فردی، مستلزم داشتن مهارتهای محاسباتی و درک خوبی از دروس ریاضی، هندسه، جبر و فیزیک است.
ماهیت رشتهی ریاضی – فیزیک
تمرکز این رشته بر روی درسهای محاسباتی، ریاضی و فیزیک است. نام رشتهی ریاضی، با رشتههای فنی و مهندسی عجین شدهاست. اکثر مشاغل فنی و مهندسی، از طریق تحصیل در رشته ریاضی فیزیک قابل دسترسی خواهد بود.
تعداد واحدهای درسی استاندارد رشتهی ریاضی – فیزیک
طول دورهی تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته، 8 ترم تحصیلی و برابر با 4 سال است.
- تعداد کل واحدها : 140 واحد
- دروس عمومی: 20 واحد
- دروس پایه: 20 واحد
- دروس تخصصی: 63 واحد
- دروس اختیاری: 37 واحد
اطلاعات دروس و چارت درسی رشتهی ریاضی – فیزیک
دوره متوسطه دوم رشتهی ریاضی – فیزیک:
هدف رشتهی ریاضی – فیزیک
ریاضی یکی از کاربردی ترین رشته های تحصیلی در کل زندگی بشر از ابتدا تا امروز بوده است. هدف کلی رشته ریاضی به دست آوردن تفکری منطقی، پیدا کردن راه حلی برای حل مسئله ها در تمام شرایط به خصوص در زندگی، یافتن راه هایی بهتر برای زندگی و… است.
بازارکار و فرصتهای شغلی رشتهی ریاضی – فیزیک
با توجه به گستردگی شغلهای رشتهی ریاضی فیزیک، هر فرد بر اساس علاقهمندیها و هدفگذاری شخصیاش میتواند شغل مدنظر خود را انتخاب کند. برخی از مشاغلی که میتوان با انتخاب این رشته به آنها رسید عبارتند از:
مهندس صنایع، مهندس عمران، مهندس برق، دبیر فنی برق، مهندس دریا، مهندس رباتیک، مهندس فناوری اطلاعات (IT)، مهندس مکانیک، تکنسین فنی الکترونیک صداوسیما، انواع نقشهکشی، مهندس علوم کامپیوتر و…
تواناییهای مورد نیاز رشتهی ریاضی – فیزیک
- تسلط بالا بر انجام محاسبات
- علاقهمندی به دروس فیزیک، ریاضی و شیمی
- علاقهمندی به رشتهی ریاضی
- علاقهمندی به انجام کارهای فنی
- یافتن مهارتهای اساسی و پایه
- تسلط کافی به علوم کامپیوتر و نرمافزارهای تخصصی رشتهی مورد نظر
- علاقه به طراحی و ساخت به همراه ذوق و سلیقه
- قدرت بدنی بالا و آمادگی جسمانی
- توانایی انجام کارهای گروهی
- خلاقیت بالا
مهارتها و تواناییهای فارغالتحصیلان رشتهی ریاضی – فیزیک
علاقه به حل مسائل مختلف ریاضی و همینطور مسائل فکری و چالشهای جدید ذهنی، میتوانند از جمله مهمترین فاکتورها برای انتخاب رشته ریاضی باشند. دانشآموزانی که این رشته را انتخاب میکنند، در آینده ذهن و حافظه منطقی، باز، تحلیلگر و استدلالی پیدا خواهند کرد.
سخن آخر
باید ذکر کرد بیشتر رشتههای مهندسی کار گروهی و قدرت بیان قوی را میطلبند، یعنی علاوه بر دانستههای خود در رشته ریاضی باید تواناییهایی از قبیل مدیریت زمان، توانایی کار گروهی، توانایی جسمانی حضور ر محل پروژهها، توانایی کار با نرمافزارهای رایانهای و قدرت و بیان قوی و تجسم و خلاقیت را در خود را بهبود دهید و با بینشی عمیق نسبت به استعدادها و هوش و مهارت خود بهترین رشته را انتخاب کرده و وارد بازار کار شوید.
دیدگاهتان را بنویسید