کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی + چارت دروس


تربیت بدنی و علوم ورزشی
معرفی جامع رشته‌ی کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی + چارت دروس
وَرزِش (به انگلیسی: Sport) به هر گونه‌ فعالیت فیزیکی بدن گفته می‌شود که شرکت کنندگان آن می‌توانند به صورت منظم و سازمان یافته یا گاه به گاه در آن شرکت کنند و از آن برای بهبود تناسب اندامشان و تعادل روان یا فراهم آوردن سرگرمی و تفریح بهره ببرند. در این مطلب از پایگاه اطلاع‌رسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع کارشناسی پیوسته تربیت بدنی و علوم ورزشی، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن می‌پردازیم. ورود به مقطع کارشناسی پیوسته تربیت بدنی و علوم ورزشی کارشناسی پیوسته‌ی رشته‌ی تربیت بدنی و علوم ورزشی، توسط دانشگاه‌های سراسری و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ارائه می‌شود. داوطلبان می‌توانند با شرکت در آزمون سراسری، آزمون ورودی دانشگاه آزاد اسلامی و یا ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی، در دوره‌ی کارشناسی پیوسته این رشته به تحصیل بپردازند. این رشته همچنین در دانشگاه‌های غیرانتفاعی و دانشگاه‌های پیام‌نور در کنار بسیاری از رشته‌های دیگر، با کیفیت بالا تدریس می‌شود. ماهیت کارشناسی پیوسته تربیت بدنی و علوم ورزشی تربیت بدنی و علوم ورزشی یکی از شاخه‌های علوم انسانی است که از جهات مختلف با علوم پایه و علوم تندرستی پیوند یافته و اثر و نقش آن در رابطه با توانبخشی و بهسازی جسمی و روانی افراد جامعه غیر قابل انکار است. تربیت بدنی دانشی میان رشته‌ای می‌باشد که از علوم مختلف برای تقویت و تربیت جسم و روان انسان استفاده می کند. این رشته از یک سو مشتمل بر برخی مباحث رشته‌های پایه‌ی پزشکی است تا جایی که فارغ‌التحصیلان این رشته، به عنوان یک پزشکیار با جسم انسان آشنا می‌شوند. از سوی دیگر بخشی از دروس این رشته شامل علوم تربیتی است تا دانشجوی این رشته با تنش و واکنش انسان‌ها آشنا شود و بتواند به عنوان یک مربی با ورزشکاران یا دانش آموزان به درستی برخورد کند. تعداد واحدهای درسی کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی طول دوره‌ی تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته، 8 ترم تحصیلی و برابر با 4 سال است.
  • تعداد کل واحدها : 140 واحد
  • دروس عمومی: 20 واحد
  • دروس پایه: 20 واحد
  • دروس تخصصی: 63 واحد
  • دروس اختیاری: 37 واحد
 اطلاعات دروس و چارت درسی کارشناسی پیوسته تربیت بدنی و علوم ورزشی کارشناسی پیوسته تربیت بدنی و علوم ورزشی: دریافت فایل PDF
کارشناسی تربیت بدنی و علوم ورزشی
هدف رشته‌ی کارشناسی پیوسته تربیت بدنی و علوم ورزشی هدف از این رشته تربیت افرادی کارآمد و متخصص در حیطه‌های علمی ورزش و فعالیت بدنیاست که با دانش خود گام‌های مؤثری در موضوعات مختلف آموزشی، پژوهشی، برنامه‌ریزی و راهنمایی علم ورزش بردارند. اهمیت کارشناسی پیوسته رشته‌ی تربیت بدنی و علوم ورزشی ورزش عاملی است که می تواند جلوی بسیاری از بیماری های روحی و جسمی را بگیرد با تحرک و فعالیت بدنی جسمی سالم و روحی شاد خواهیم داشت و مشکلات روزمره نیز کمتر می تواند بر جسم و روان ما مستولی گردد. همچنین استفاده از ورزش و فعالیت بدنی در فعالیت های روزانه دانش آموزان در مدارس، باعث افزایش توانایی در انگیزه یادگیری در آنها می شود. دانش آموزانی که در ورزش و فعالیت بدنی شرکت می کنند، در مقایسه با دانش آموزان کم تحرک از سلامت جسمی و روانی مطلوب و بهتری برخوردار هستند که می تواند انگیزه یادگیری فراگیران را افزایش دهد. بازارکار و فرصت‌های شغلی رشته‌ی تربیت بدنی و علوم ورزشی فارغ التحصیلان رشته علوم ورزشی می‌توانند در موقعیت‌های شغلی متفاوتی وارد بازار کار شوند. آن‌ها هرچقدر که طی سال‌های تحصیل مهارت بیشتری به دست آورند، برای انتخاب موقعیت شغلی فرصت‌های بهتری پیش رو خواهد داشت. به عنوان مثال آن‌ها می‌توانند در وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش و همچنین در وزارت ورزش و جوانان به فعالیت بپردازند. همچنین افرادی که در رشته علوم ورزشی فارغ التحصیل می شوند می توانند در انواع ارگان‌های خصوصی و دولتی به عنوان مربی و کارشناس ورزشی مشغول به کار شوند و یا به عنوان مربی ورزشی به ارائه تمرینات ورزشی در باشگاه‌های ورزشی مشغول باشد. توانایی‌های لازم برای ورود به رشته‌ی تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشجوی این رشته بهتر است از کودکی ورزشکار باشد. چون تعدادی از مهارت‌های پایه‌ای را مانند ژیمناستیک یا دومیدانی که نیاز به هماهنگی کامل عصب و عضله دارد، نمی‌توان در بزرگسالی فراگرفت. در ضمن افرادی که از کودکی اهل ورزش هستند، انگیزه بیشتری برای فراگیری مطالب علمی و عملی از خود نشان می‌دهند. گفتنی است که قد آقایان داوطلب رشته تربیت بدنی باید حداقل ۱۶۵ سانتی متر و خانم ها ۱۵۸ سانتی متر باشد (قهرمانان تیم ملی از شرط یاد شده مستثنی هستند)  این رشته به صورت نیمه متمرکز دانشجو می‌پذیرد. یعنی در یک آزمون عملی مهارت، آمادگی و توانایی جسمی دانشجویان سنجیده می‌شود. سخن آخر تربیت بدنی و ورزش به عنوان پدیده اجتماعی موثر در ابعاد مختلف جامعه و زندگی افراد نفوذ کرده و به بخش جدایی ناپذیری از زندگی تبدیل شده است. گسترش روزافزون ورزش باعث ایجاد کانال‌های تلویزیونی خاص ورزش در اکثر کشورهای جهان شده است. انتشار روزنامه ها و مجلات تخصصی ورزش و هزاران کتاب در مورد آمادگی جسمانی فعالیت‌های دیگر این حوزه است. توجه جدی دولت‌ها و سیاستمداران به بخش تریت بدنی و ورزش علاقمندی به تماشا و پیگیری دائم نتایج مسابقات نیز اهمیت آن را بیشتر کرده است. بنابراین تربیت بدنی با هدف سالم‌سازی و تربیت انسان سالم، شاداب و امیدوار می‌تواند مهم‌ترین شاخص جهت توسعه پایدار کشورمان ایران باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *