معرفی جامع رشتهی کارشناسی پیوسته علوم سیاسی + چارت دروس
علوم سیاسی (انگلیسی: Political science) که گاهی سیاستشناسی یا علم سیاست نامیده میشود؛ یک علم اجتماعی است که با نظامهای حکمرانی و تجزیهوتحلیل فعالیتهای سیاسی، افکار سیاسی و قانون اساسی مرتبط با رفتار سیاسی سروکار دارد. ارسطو این علم را به عنوان مطالعهٔ حکومت تعریف کرده و آن را مادر علوم میداند.
در این مطلب از پایگاه اطلاعرسانی تحصیلی “دیپلم من” به معرفی جامع مقطع کارشناسی پیوسته علوم سیاسی، چارت دروس، شرایط تحصیل و بازارکار آن میپردازیم.
ورود به مقطع کارشناسی پیوسته علوم سیاسی
کارشناسی پیوستهی رشتهی علوم سیاسی در ایران، توسط دانشگاههای سراسری و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ارائه میشود. داوطلبان میتوانند با شرکت در آزمون سراسری، آزمون کنکور دانشگاه آزاد اسلامی و یا ثبت نام بر اساس سوابق تحصیلی، در دورهی کارشناسی پیوسته این رشته به تحصیل بپردازند.
این رشته همچنین در دانشگاههای غیرانتفاعی و دانشگاههای پیامنور در کنار بسیاری از رشتههای دیگر، با کیفیت بالا تدریس میشود.
ماهیت کارشناسی پیوسته علوم سیاسی
رشتهی کارشناسی پیوسته علوم سیاسی مجموعهای از نظریهها، ابزارها و راهکارهایی برای حل مسائل پیچیده سیاسی است تا بتواند در جهان امروز و در بازی سیاست پایههای یک کشور را استوار نگه دارد. همچنین در رشته علوم سیاسی نظریهها، اندیشهها و تئوریهای مهم مورد بررسی قرار میگیرد و به دانشجویان آموخته میشود در چه مواردی از آنها بهره بگیرند.
تعداد واحدهای درسی کارشناسی علوم سیاسی
طول دورهی تحصیل در مقطع کارشناسی پیوسته، 8 ترم تحصیلی و برابر با 4 سال است.
تعداد کل واحدها : 140 واحد
دروس عمومی: 20 واحد
دروس پایه: 20 واحد
دروس تخصصی: 63 واحد
دروس اختیاری: 37 واحد
اطلاعات دروس و چارت درسی کارشناسی پیوسته علوم سیاسیکارشناسی پیوسته علوم سیاسی:دریافت فایل PDFهدف رشتهی کارشناسی پیوسته علوم سیاسی
هدف رشتهی علوم سیاسی در مقطع کارشناسی پیوسته، تربیت کارشناسانی است که با فعالیت در ارگانهای دولتی و شرکتهای خصوصی در حوزه مدیریت و برنامه ریزی مسائل سیاسی بتوانند راهکارهای مناسبی ارائه بدهند تا منافع متضاد یک جمع که در چارچوبی به نام کشور زندگی میکنند، با یکدیگر تلفیق داده شده و در نتیجه چرخ مملکت بخوبی به گردش درآید.
اهمیت کارشناسی پیوسته رشتهی علوم سیاسی
علم سیاست با اکثر رشتههای دیگر به صورت مستقیم ارتباط دارد؛ ازجمله اقتصاد، حقوق، روانشناسی، تاریخ، مردمشناسی، حقوق اداری، سیاست عمومی، سیاست ملی، ارتباطات بینالملل، سیاست تطبیقی، جامعهشناسی، مؤسسات سیاسی و نظریههای سیاسی و تمامی رشتههای علمی به صورت غیر مستقیم با سیاست در ارتباط هستند.
بازارکار و فرصتهای شغلی رشتهی علوم سیاسی
فعالیت در بخشهای سیاسی و حقوقی سازمانهای خصوصی و دولتی مانند نهاد ریاست جمهوری، سازمان انرژی اتمی، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارتخانهها، صدا و سیما و دفاتر روزنامه به عنوان کارشناس، تحلیلگر و سیاستگذار زمینههای شغلی این رشته هستند.
وظایف و مسئولیتهای دانشآموختگان رشتهی کارشناسی پیوسته علوم سیاسی
فارغالتحصیلان این رشته در زمینههای مختلف میتوانند مشغول به کار شوند:
در روابط عمومی، هر سازمان برای انجام دادن کار به بهترین شکل ممکن به یک کارشناس علوم سیاسی نیاز دارند.
اشتغال دربخشهای سیاسی و حقوقی وزارتخانهها و سازمانهای بینالملل؛ مخصوصاً وجود یک متخصص علوم سیاسی، به عنوان نماینده هر کشور در این سازمانها حائز اهمیت است. از شاخصترین وزارت خانهها میتوان وزارت خارجه را نام برد.
رسانهها و روزنامهها از موارد دیگری هستند که میتوانند مشغول به کار شوند.
سخن آخر
رشتهی علوم سیاسی به عنوان یک علم اجتماعی محسوب میشود. فارغ التحصیلان این رشته باید قادر باشند تا به تحلیل فعالیتهای سیاسی بپردازند سیستمهای حاکم را به خوبی بشناسند و به قانون اساسی، رفتار سیاسی و افکار سیاسی مسلط باشند.
کارشناسان فعال در حوزه سیاست باید این توانایی را داشته باشند که نظریهها و تفکرات سیاسی مختلف را بررسی کنند و راه حلهای معقولانهای برای حل مشکلات جامعه ارائه دهند. از این رو لازم است تا به طور کامل ایدئولوژیها، ایدههای سیاسی نهادها و فرآیندها را به خوبی درک کنند و بتوانند برنامهریزی مناسبی برای اقدامات آینده جامعه انجام دهند.
دیدگاهتان را بنویسید